Balıkesir'in Edremit ilçesinde gerçekleşen olayda, 6 yaşındaki Zeynep, Annesi Zeliha İrvanoğlu Çeliksoy ile birlikte yolda yürüdükleri sırada Mehmet Salik Mumcu tarafından pompalı tüfekli saldıra uğramıştı. Saldırı anne Zeliha İrvanoğlu Çeliksoy ağır yaralanırken, 6 yaşındaki Zeynep hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından 6 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olan Mehmet Salik Mumcu isimli saldırgan yakalanmıştı. Bu sırada basın mensuplarının 'Neden yaptın?' sorusuna pişkin bir şekilde 'Keyfimden!' diyen Mehmet Salik Mumcu; 'Çocuğu öldürdüğüm için pişmanım. Çıkınca anasını da öldüreceğim' demişti.

Yaşanan bu olaya çok sinirlenen ünlü şarkıcı Haluk Levent, sosyal medya hesabı üzerinden adeta ateş püskürdü. Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan ünlü Şarkıcı Haluk Levent; "Şerefsizlerin zavallılara zulmü üzerine kurulmuş bir dünya bu dünya…" dedi.

Son zamanlarda sosyal medya hesabını çok aktif bir şekilde kullanan Haluk Levent, bir çok konu ilgili açıklama yapıyor. Sosyal medya hesabından bir gün parti kuruyorum, ismi ne olsun diye takipçilerine sormuştu. Takipçilerinden gelen 'Anadolu Halk ve Barış Partisi' (AHBAP) ismini çok beğenen Haluk Levent, bu ismi takipçileri ile paylaşmıştı. Sonrasında parti kurmadığını, olayın sadece eğlenmek amacıyla yazıldığını belirten Haluk Levent'e takipçilerinden parti kurmalısın baskısı geldi.

Baskılara daha fazla dayanamayan Haluk Levent, parti olmasa da bir sosyal sorumluluk projesi olarak AHBAP'ı hayata geçireceklerini belirtti. 'Anadolu Halk ve Barış Partisi' olan ismini 'Anadolu Halk ve Barış Plartformu' olarak değiştiren Haluk Levent, bu proje ile yardıma ihtiyacı olanlara yardım eli uzatıyor.