Bu daireler stüdyo tipi denilen ve genelde 1 oda ve 1 mutfaktan oluşan eşyalı evlerdir. Evlerde tüm ihtiyaçları karşılayacak eşyalar bulunmaktadır ve evler belirlenen bir ücret karşılığında kiraya verilmektedir. Ancak günlük kiralık daire sistemi yasal dayanağı olan bir sistem değildir. Dairelerin satın alındıktan sonra ya da birisi tarafından kiralandıktan sonra bu şekilde ticaret alanı haline getirilmesi hem haksız kazanç kapısı olduğu için hem de etik bir davranış olmadığı için yüksek cezalara tabii olan bir işlemdir.

Günlük Kiralık Daireler Yasal Değil

Günlük kiralık dairelerden kazanılan paranın herhangi bir vergisi olmadığı için yasal olan kısmı yoktur. İkincil olarak da bu daireyi günlük ücret karşılığı alan kişiler herhangi bir fatura ya da makbuz alamadıkları için konut üzerinde günlük de olsa hiçbir hak iddaa edemeyecekleri için bu yasa dışı durum her iki tarafı da bağlar. Aynı zamanda işin ahlak ve etik boyutunda ise dairede oturan kişiler bilinmemekte ve tanınmamaktadır. Bu durum eğer söz konusu olan daire apartman ise büyük bir güven sorunu ve huzursuzluk yaratmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı günlük kiralık daireler sıkı gözetim altına alınmış ve bu dairelerin sahiplerine ciddi para cezaları uygulanmaktadır.

Kiralık Dairelerde Cezai Yaptırımlar Devam Edecek

Bu zamanda kadar uygulanmış olan günlük kiralık daire cezaları bu tarihten itibaren de sıkılaştırılmış bir şekilde devam edecektir. Bu sebeple bu işi yapan kişilerin ya da yaptırılmasına müsaade eden kişilerin yasla olarak zan altında kalacağını bilmesi gerekir. Daireler kontrat denilen kira sözleşmesi karşılığında kiralanabilirler ve kontratta yazılan şartlara her iki taraftan tabii olurlar.