Günün ortalama 2 saat 59 dakikasını cep telefonu ile geçirirken kitap okumaya sadece bir dakika ayırıyoruz. Günlük ortalama 2 saat 14 dakikamız ise televizyon başında geçiyor.

71 MİLYON TELEFON

Türkiye'nin günlük alışkanlıklarına yönelik bir araştırmada Türkiye'de bulunan 71 milyon mobil kullanıcının yüzde 75'i akıllı telefon kullanıyor. Türk halkının cep telefonu başında geçirdiği süre son bir yılda yüzde 15.4 artarak günde 2 saat 59 dakika oldu. Cep telefonlarının internet hizmeti sağlamada ileri seviyere ulaşması bilgisayar trafiğini de etkiledi; internete bilgisayar üzerinden girenlerin oranı geçtiğimiz yıla göre yüzde 29 oranında geriledi. Mobilden internete girenlerin oluştuşturduğu trafik ise yüzde 33 oranında artarak yüzde 61'e çıktı.

DÜNYA DEVLERİNİ GERİDE BIRAKTIK

Mobil internet kullanımın artması mobilden yapılan alışverişleri de etkilerken, mobil alışverişte Almanya, Fransa, Japonya gibi devleri geride bıraktık.

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan elde edilen bilgilere göre Türkiye'de bireylerin kitap okumak içinse günde sadece bir dakika vakit ayırdıkları belirtildi. Ülkemizde bir yıl içinde kitap konulu haber çalışması 96 bin 563 haber yansıması tespit edilirken, internet konulu 118 bin 985 haber çıkışı tespit edildi. Medyada internetin daha çok yer alması araştırmanın dikkat çekici başlıklarından oldu.