Hakim adayı Didem yaylalı'nın meslekten ihraç edilip intiharına yol açan sürecin bir benzeri, 2011'de Gülay Tezcan için de işletildi. 'İki gün eğitime gelmediği' gerekçesiyle görevine son verilen Tezcan'ın aslında o dönemde FETÖ'cüler tarafından istenmediği ortaya çıktı.

ÖZÜRSÜZ İZİNSİZ DEVAMSIZLIK GEREKÇESİ

Dava dosyasına göre Gülay Tezcan, 12. Dönem Adli Yargı adayı olarak mesleğe kabul edildi. Türkiye Adalet Akademisi'nde hazırlık eğitim alan Tezcan hakkında, 2 Aralık 2010 ve 15 Şubat 2011 tarihlerinde iki gün izinsiz ve özürsüz olarak eğitime devam etmediği gerekçesiyle disiplin soruşturması başlatıldı. Soruşturma sonucunda Tezcan'ın görevine 25 Ağustos 2011'de Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü işlemiyle son verildi.

GENÇ HAKİME TUZAK KURULDU

Gülay hakimi de tek cümleyle kovmuşlar. Genç hakim adayı Tezcan, göreve son verme dayanağı olan yönetmelikteki görev devamsızlığı ibaresinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Danıştaş 12. Dairesi'ne dava açtı. Daire oy çokluğu ile, 2012 yılında açılan davayı reddetti.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu da 2013 yılında üyesi Vahit Bektaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı7nın FETÖ'nün Danıştaş yapılanmasına ilişkin sürdürülen soruşturmada itirafçı oldu ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hakkında örgüt üyeliği suçlamasıyla fezleke düzenlenen Bektaş, Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz'e verdiği ifade de şunları anlattı.

ALKOL KULLANIYOR DEDİLER

Tezcan'ın İdari Dava Daireleri Kurulu'na yaptığı itiraz bizim tarafımızdan incelenmiştir. Kurul tarafından yapılan inceleme sonucu davacının itirazını reddettik.

Bu kara hukuka aykırı bir karardır. Bu karardan bilahare vicdanen rahatsız oldum. Bu şekilde karar verdiğime de pişman oldum.

HERŞEY HUKUKA AYKIRIYDI

Bu karar verilmeden önce 12. Daire üyesi olan Fethullah Gülen cemaat mensubu Hasan Turgut bizzat yanıma geldi. Bana, söz konusu adayın hakimliğe yakışmadığını, alkole düşkün olduğunu söyledi.

Hakim adayının memuriyetten uzaklaştırılması sebepleri arasında alkole düşkünlüğünün belirtilmediği doğrudur. Dosyada iki gün eğitime gelmemesi gerekçe gösteriliyordu.

AKADEMİ BAŞKANI FETULLAHÇIYDI

Adalet Akademisi Başkanı, o dönem Fetullah Gülen cemaat mensubu olan Hüseyin Yıldırım idi. Adalet akademisi bu hakim adayı için tutanak tutmuştu, Adalet Bakanlığı da bu tutanaklara dayanarak izinsiz ve özürsüz olarak eğitime gelmediği bahsi ile memuriyetine son vermiş.

Uyku Danışmanlarının Önemi ve Rolü Nelerdir ? Uyku Danışmanlarının Önemi ve Rolü Nelerdir ?

Karar şeklen doğru gözükse bile hukuken aykırı bir işlemdi. Hasan Turgut kendi daireleri tarafından reddedilen bir talebi için yanıma gelmiştir. Kendi dosyalarımda bulunmayan bilgilerin nereden geldiğini bana söylemedi. Kararın verilmesinde Hasan Turgut'un bizi etkilediği doğrudur.'