Backlink Çalışmaları Nasıl Olmalıdır?

Google Backlink çalışmalarına çok önem vermektedir, bu Backlink çalışmalarının kesinlikle doğal olması Google tarafından çok önemlidir. Backlink satılıp alınması Google tarafından kabul edilmeyen bir durumdur. Sahte site veya bloglar üzerinden de Backlink gönderilmesi de Google tarafından karşı çıkılan bir durumdur. Bu durumların nedeni ise Backlinklerin Google'da sıralamaları değiştiren bir faktör olmasından kaynaklanmaktadır.

İnternet sitelerinin üst sıralara çıkmaları için doğal şekillerle alınan Backlinklere ihtiyaçları vardır. Doğal bir şekilde Backlink almak için bazı yöntemler bulunmaktadır.

Doğal Backlink Alma Yöntemleri Nelerdir?

Günümüzde doğal ve kaliteli bir şekilde Backlink almak için üç yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki çok yüksek aranma özelliği bulunan içerikler üretmek veya bulmaktır. Bunun içinde Google Keyword Planner isimli uygulama ile belirlenen kelimenin aranma sayısına bakmak gereklidir. Bundan sonra da belirlenen kelimeyi kullanan diğer internet siteleri bulunarak bu siteler analiz edilmelidir.

Bir diğer yöntem ise içerikle ilgilidir. İçerik belirlenirken en yakın rakip olan internet sitesi iyice incelenip bu sitede bulunan bilgiler güncellenerek kullanılabilir, Google güncel bilgilere önem verdiği için güncellenen veriler ile bir SEO uyumlu içerik oluşturmalıdır. Son yöntem ise Backlink isteme ile ilgilidir. Burada ilk olarak rakip internet sitelerinin nereden Backlink edindiğini öğrenmek gerekmektedir.

Backlink alınan siteler belirlendikten sonra bu sitelerden Backlink isteğinde bulunulmalıdır. Bu işlem yapılırken istek yapılacak olan siteye kendi içeriğinizi ve rakiplerinize göre iyi olan özelliklerinizi anlatan bir mail atmak gerekmektedir. Bu gibi yöntemler ile doğal ve kaliteli Backlink almak mümkündür.