Hastalıkların bir bir kapımızı çalmaya başladığı şu günlerde, çevremizdeki hemen hemen herkesin gribe yakalandığını gözlemliyoruz. İşte griple mücadele konusunda uzmanlar önemli bir noktaya işaret ediyor. Gripliyken hepimizin aklında sık sık ellerimizi yıkamak bulunduğunu belirten uzmanlar, diş ve ağız sağlığımızı bu dönemde çokta önemsemediğimizi düşünüyor.

Uzmanlar gripliyken asla diş macununun fırçaya değdirilmemesi gerektiğini savunurken, gripten sonrada diş fırçasının mutlaka değiştirilmesi konusunda hem fikir.

Baş Dönmesi, Sebepleri, Tanı ve Tedavi Yöntemleri Baş Dönmesi, Sebepleri, Tanı ve Tedavi Yöntemleri

Vücudumuzu eline geçiren grip virüsünün hastalık boyunca diş fırçası üzerinde biriktiğini paylaşan uzmanlar, bu virüsler için diş fırçasının en iyi üreme alanlarından biri olduğunu hatırlatıyor. Bakterilerden farklı olarak virüsler vücut dışında da çok uzun süre canlılıklarını sürdürebilirler ve tekrar uygun ortam bulduğunda hastalığa sebep olabilen mikropların, vücudumuzu yeniden bir savaşa sürüklememesi adına tedbirli olmak gerektiğini belirtmek şart.

İşte bu nedenle de uzmanlar gripken kullandığınız diş fırçasını hastalığı atlattıktan sonra yenisi ile değiştirmek gerektiğini işaret ederken, bu atılacak adım ile vücudunuzun nekahet döneminde tekrar yoğun şekilde virüslere maruz kalmasını engelleneceğini dile getiriyor. Bütün bunların yanı sıra grip olduğunuz dönemde kullandığınız diş macununu fırçanın üzerine sıkarken tüpün ağzının fırçaya değdirilmemesi de doğru bir davranış olacaktır yorumunda bulunan uzmanlar bu noktalara dikkat ettiğinizde hastalığınızın yenilenme ihtimalinin az olacağı üzerinde duruyor.