3 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında yapılacağı açıklanan Green Card çekiliş başvurularının, ülke seçimindeki sıkıntılardan dolayı gerçekleştirilemediğini bu nedenle de 18 Ekim'den önce yapılan tüm başvuruların iptal edildiğini duyuran uzmanlar, Green Card başvurusunda bulunmak isteyenlerin veya daha önce başvurmuş olanların yeniden başvuru gerçekleştirmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Yeni başvurular için 18 Ekim Çarşamba saat 19.00'a dek süre tanındığını hatırlatan uzmanlar, 1 Mayıs 2018 tarihinde Green Card sonuçlarının açıklanacağının daha önce duyurulduğunu ancak sonuçların açıklanmasının 1 Mayıs'tan 15 Mayıs'a ötelendiğini de ilan etti.

Normal durumlarda iki sefer başvuru yapmanın iptal sebebi sayılacağını belirten uzmanlar, ajandanın yeniden düzenlenmesi nedeni ile daha önce başvuruda bulunanların da tekrar başvuru yapmaları gerektiğini ifade ediyor.

Mars'ın Gizemleri ve Su Bulgularının Önemi Nedir ? Mars'ın Gizemleri ve Su Bulgularının Önemi Nedir ?

2018 yılında dünya çapında 14 milyondan fazla başvuru alan Green Card çekilişleri için bu sene de benzer başvuru rakamları bekleniyor.

Green Card'ın göçmen vize kategorisine girdiğini paylaşan uzmanlar, göçmen olmayan vizelere uygulanan yasaklar sebebiyle turist, öğrenci veya iş vizesi gibi talepleri olanların Gürcistan, Ukrayna üzerinden başvuruda bulunduklarını, Green Card çıkması durumunda ise tüm işlemlerin Türkiye'den tamamlandığını belirtiyor.