Özellikle toplu taşıma araçlarında giderken, oturuyor olursanız başınızda dikilen ve ayakta giden yolcular telefonunuzu dikizlerken, ayakta olduğunuzda ise, hemen arkanızdaki kişiler omzunun üzerinden doğdu telefonunuzu dikizliyor.

Bu durum neredeyse hepimizin başına gelmiştir. Google ise bu durumdan bizleri kurtaracak bir uygulamaya imza atmaya hazırlanıyor.

Google yeni geliştirdiği bir uygulama ile omzunuzun üzerinden doğru telefonunuzu gözetleyen bir kişi olduğunda telefonunuzun ekranında bir uyarı metni görüntüleyecek.

Google, yeni yayınladığı bir videoda, telefonunuzu kullanırken sizi arkanızdan gizlice gözetleyenleri nasıl algıladığını gösterdi. Videoda Google, sizi gözetleyenin ağzına Snapchat stili bir gökkuşağı yerleştiriyor ancak buradaki amaç, sadece sistemin ne kadar etkili çalıştığını göstermek. Bu işlev gerçek hayatta ekranda şu uyarı mesajını gösteriyor: "Uyarı, bir yabancı bakıyor!"

Tabi bu durumun bazı dezavantajları da bulunuyor. Çünkü bu uygulamanın sağlıklı çalışabilmesi için ön kameranız sürekli açık olmak zorunda kalacak. Böyle olunca da iki önemli sorun ortaya çıkıyor. Birincisi ön kameranın sürekli açık olması durumdan telefonunuzun şarjı çok daha hızlı bitecektir. İkinci sorun ise gizlilik sorunu… Ön kameranın sürekli açık olması demek, her an her yerde takip ediliyorsunuz demektir. Yani özel hayatınızın gizliliğini ortadan kaldıracak bir durum oluşacaktır.