İş dünyasında Gökhan Sara hakkında dolandırıcılık suçu ile dava açılında açılan mahkemede Gökhan Sara için 14 yıl hapis istemi oldu.

Çekleri Piyasaya Kim Sürdü

Gökhan Sara ve ablası Sultan Sara ortak olarak araç satın alma ve kiralama işi ile uğraşıyordu. Ortaya atılan iddialara göre Gökhan ve Sultan piyasadan araç topladı ve bu araçları alırken satıcılara para yerine çek verdi. Ancak çekler karşılıksız çıkınca ve Sara kardeşler araç aldıkları kişilere para ödemeyi reddedince alacaklı taraflar Gökhan Sara ve Sultan Sara hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan Gökhan Sara polislere ifade verdi. İfadesinde çekleri piyasaya kendisinin sürmediğini, şirket çalışanı olan Volkan T.'nin kendisinden gizli olarak şirket kasasından çalarak piyasada işlem yaptığını ileri süren Gökhan Sara bu konuda suçsuz olduğunu iddia etti.

Olayda adı geçen Volkan T ise kendisinin bu olayla bir ilgisi olamadığını ve çekleri Gökhan Sara'nın ablası Sultan Sara'nın emri ile piyasaya sürdüğünü söyledi. Yapılan incelemelerde çeklerin Sultan Sara tarafından cirolandığı ortaya çıkınca konu mahkemeye taşındı ve Sara kardeşler hakkında nitelikli dolandırıcılık ve iftira suçundan dava açıldı.

14 Yıl Hapis Cezası İstendi

Sara kardeşler geçtiğimiz günlerde hakim karşısına çıktı. İstanbul Ağır Ceza mahkemesinde görülen davada şirketin kurucusu ve ortağı olan Gökhan Sara hakkında 14 yıla kadar ceza istendi. Ancak Gökhan Sara iddiaları reddetti. Bunun üzerine mahkeme ileri bir tarihe ertelendi. Tarafların yeni delilleri toplaması için ileri tarihe ertelenen mahkemenin hangi tarihte yapılacağı henüz açıklanmadı.