Türk Ordusu'ndan akşam saatlerinde Zeytin Dalı harekatı ile ilgili son derece kritik bir bilgi paylaşıldı. Bugün yapılan operasyonlarda Afrin'e giden yollar kontrol altına alınırken Şeyh Hadid beldesi dahil 7 yerleşim yeri ile Racu ve Cenderis'ten Afrin'e ulaşan bütün yolların kontrol altına alındığı açıklandı.

2 BİN 612 TERÖRİST ETKİSİZ

Genel Kurmay Başkanlığı yaptığı son açıklamada, harekat kapsamında 2516 teröristin etkisiz hale getirildiğini, Racu beldesi başta olmak üzere, Hamilek, Ramadiye, Badinlı, Karkın, Ali Bezanlı ve Çemenli dahil toplam 7 yerleşim yerinde kontrolün sağlandığını duyurmuştu.

TSK'dan bu sabah yapılan bilgi paylaşımında ise Zeytin Dalı harekatının başından bu yana, 178'i son 24 saatte olmak üzere toplam 2 bin 612 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.

YOLLAR KONTROL ALTINDA

Genel Kurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Raco ve Cenderis'in Afrin'e ulaşan karayollarının kontrol altına alındığı kaydedildi. Askeri uzmanlara göre bu durum Cenderis'in büyük ölçüde çevrelendiği anlamını taşıyor.

KRİTİK NOKTALAR ELE GEÇİRİLDİ

TSK'dan yapılan açıklamada, 'Hava kuvvetleri, taarruz helikopterleri ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen operasyonlar neticesinde, 4 Mart'ta, müteakıp harekat için önem taşıyan Şeyh Hadid beldesi başta olmak üzere, Hacı Halil, Halilo, Kura, Aranda, Soğulcak ve Baflin dahil 7 yerleşim yerinde kontrol sağlanmıştır ifadelerine yer verildi.

Türk Ordusu yetkilileri operasyonlarlar sonucunda 56 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 668'e ulaştığını bildirdi.