Konya'daki deizm raporu siyasetin en sıcak gündem başlıklarından bir tanesi. Gençler arasında deizm inancının büyük oranda artış gösterdiği yönündeki rapor, partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli'yle siyasetin gündemine doğrudan girdi.

Bahçeli'nin "düşün gençliğin yakasından" diye eleştirdiği deizm raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP Meclis grup toplantısında da gündemdeydi. Toplantısının sonunda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı kürsüye davet eden Erdoğan, yüzlerce partili ve onlarca basın mensubunun gözleri önünde Bakan Yılmaz'a deizm raporu konusunda izahat istedi.

Bakan Yılmaz ile konuşmasını miktofondan uzak yapan Erdoğan'ın yüzündeki sert ifade gözlerden kaçmazken Bakan İsmet Yılmaz'ın, '… Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bir çalışması var… Toplum yapısı ve dinle ile ilgili…. Burada gençlerimizin deizmle ilgili bir düşüncesi var… 8-10 tane farklı görüş var… ' dediği ve yaklaşık 35 saniye süren İsmet Yılmaz'ın bu açıklamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Olmaz böyle bir şey…' diye bitirdiği duyuluyor.

GENÇLERİN ALNINA DEİZM KARASI ÇALINIYOR

MHP lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan'dan dakikalar önce yaptığı grup konuşmasında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı 'Gençlik Çalıştayı'ndaki 'Gençler deizme kayıyor' tespitini eleştirmiş ve 'Türk gençliğine ateizmin bir önceki istasyonu olan deizm karası çalanlar, yüzleri varsa utansınlar. Türk gençliği yüksek ülkülere tırmanmayı göze alan iman erleridir. Deizm ile uğraşanlar önce haram yiyenlere baksınlar. Sahte fetva ve makamlarıyla uğraşsınlar. Çocukları istismar eden kansızlarla ilgili çalıştay düzenlesinler. Bırakın hayallere pranga vurmayı, düşün Türk gençliğinin yakasından. Çekin ellerinizi Türk gençliğinin yarınlarından. Türk gençliği inançlıdır, haysiyetlidir. İnanç kalpazanlarının, din tacirlerinin üstesinden gelecek güce kabiliyete hamd olsun sahiptir.' demişti.