Meslekler, zaman değiştikçe değişkenlik göstermekte, dünyanın farklı ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel yapısına paralel biçimde esnek ve farklı hale gelmektedir.

Geçmişten günümüze birçok meslek grubu değişmiş, kimileri yok olmuş ve birçok yeni meslek grubu türemiştir. Değişen dünyanın ihtiyaçlarına ayak uydurmak için ortaya çıkan mesleklerden bazıları, ileride oldukça popüler meslekler olarak sayılıyor. Peki, geleceğin umut vaat eden meslekleri nelerdir?

Yazılım Mühendisliği

Teknolojinin dur durak bilmeden ilerleyişi ve her geçen gün yeni bir çığır açmasıyla beraber, bu alandaki meslek dalları çoğaldı ve oldukça popüler hale geldi. Yazılım mühendisliği, yeni program ve uygulamaların yazılmasını sağlayan profesyonellerin yetiştiği bir alandır. Üstelik her geçen gün artan iş imkanları sayesinde en çok tercih edilen ve en iyi kazanç sağlanan mesleklerden biri.
Fizyoterapist

Beyaz yakalıların günümüzdeki çoğunluğu ortadadır. Masa başında saatler boyunca hareketsiz kalınarak yapılan işler, vücudun fizyoterapi ihtiyacını artırıyor. Bu da sağlık sektöründeki fizyoterapistlerin öne çıkmasını sağlıyor. Yapılan incelemelere göre fizyoterapistlerin sayıca %40 oranında büyüyeceği düşünülüyor.

Biyomedikal Mühendisliği

Teknoloji gelişti, gıda sektörü de bu gelişimden nasibini aldı. Gıdaların yapısındaki değişimlerin incelenmesi, organik gıdaların üretimi ve katkı maddesi içeren gıdaların tespiti gibi konuların yer aldığı biyomedikal mühendisliği, en çok ihtiyaç duyulan ve geleceğin umut vaat eden mesleklerinden biri olarak sayılıyor.

Mobil Teknoloji Uzmanlığı

Günümüzde market alışverişinden kıyafet alışverişine, fatura ödemelerinden iletişime hemen hemen her şey mobil cihazlardan hallediliyor. Her an bir yeniliğin türediği mobil alanı kontrol altına alıp yönetimine yardımcı olacak mobil teknoloji uzmanları, gelecekte oldukça önemli mesleklerden birine sahip olacaklar.

İş Güvenliği Uzmanı

Yapılan kanun değişiklikleriyle birlikte iş yerlerinde bulundurulması zorunlu hale getirilen iş güvenliği uzmanları, sayıca artan bir diğer meslek dalı. İhtiyacın yoğun olduğu sektörlerin yanında iş güvenliği uzmanları kanun gereği diğer sektörlerde de yerini almaya başladı. Öyle ki kimya, biyoloji gibi farklı alanlardan mezun olmuş kişiler bile ek olarak iş güvenliği uzmanı olmak için çabalıyor.

Yönetim Danışmanlığı

Günümüzdeki şirketlerin yoğun rekabeti, bu şirketlerin yönetim ve organizasyonunun uzman kişilerce planlanması ihtiyacını artırıyor. Yönetim danışmanları ise tam bu noktada devreye giriyor. Şirketlerin mücadelelerinde öne geçmek için ihtiyaç duyduğu yönetim danışmanlarının sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.