Günlük hayatında da fark etmeden bu şekilde gezebilir. Genellikle hafife alınan bu rahatsızlık ileri boyuta geçerse ameliyat ile de sonuçlanabilir.

Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi

Tıkanıklığın nedenleri nedir?

Sinüzit rahatsızlığı yaşayan birçok kişide bu sorun görülür. Rahat nefes almak için sinüs kanallarının açık olması gerekir. Bunun dışında burnunuz hızlı gelişimden dolayı da tıkanabilir. Hızlı gelişim sırasında burun kemiklerinde eğrilikler olurken bu şekilde burun deliklerinizi kısmen de olsa kapatabilir. Burnunuza aldığınız küçük çaplı darbeler de burun kemiğinizin eğrilmesine neden olabilir.

Burun deliklerin içerisinde büyüyen burun eti de rahat nefes almanızı etkileyen faktörlerin başında gelir. Gece burun tıkanması uyku apnesine de ne olur. Bu sorun kişiyi olumsuz yönde etkileyen ciddi bir sorundur.

Tıkanıklık nasıl tedavi edilir?

Tıkanıklık genellikle gece yatağınıza yattığınızda daha rahat ortaya çıkar. Tıkanıklığın nedeni nedir öğrenmeli ona göre de bir süreç belirlenmelidir. Eğer ki tıkanıklığın nedeni solunum yollarından kaynaklı ise antibiyotik tedavisi başlanır. Isınmak ya da serinlemek amacıyla tercih ettiğiniz cihazlar bulunduğunuz odanın havasını kurutur.

Kuru hava da burnunuzun tıkanmasına neden olur. Nemli oda tıkanıklığı kısmen de olsa geçirecektir. Evinizde buhar makinesi ya da kalorifer üzerine koyacağınız su ile pratik çözümler üretebilirsiniz. Eğer ki burnunuzda bir et varsa da cerrahi müdahale ile alınır.

Rahat nefes almayı bu şekilde de sağlayabilirsiniz. Hekim kontrolünde olmayan yöntemler deneyerek sağlığınızı tehlikeye atarsınız. Bu yüzden mutlaka uzman hekim ile görüşmelisiniz. Size en doğru yolu hekiminiz göstererek daha kaliteli bir yaşam sürmenize yardımcı olacaktır.