Özellikle bu dönemde tatlıya ve abur cubura duyulan aşırı isteğin ağız hijyenini tehdit ettiğini vurgulayan uzmanlar, bu dönemde vücuttaki dengenin bozulmasının ağız sağlığı bakımının aksatılmasının dişlerin çabuk çürümesine sebebiyet verdiğini hatırlatıyor.

Önceden planlanan hamileliklerde mutlaka ağız kontrolü yapılmasının ve hamileliğin ilk 3 ayında diş temizliği yapılmasının şart olduğunu belirten uzmanlar, hamilelik döneminde diş ve ağız sağlığına yeterli bakımı göstermeyen anne adaylarının dişeti iltihabı ile karşı karşıya kalacağı konusunda hem fikir.

Anne adaylarının hamilelik döneminde mutlaka dişlerini kaybedeceği yönünde yanlış bir inanca sahip olduğunu vurgulayan uzmanlar, ağız sağlığında hamilelik döneminde bazı değişikliklerin ortaya çıktığının doğru olduğunu ve çürümenin hızlı gerçekleştiğini hatırlatırken bunun önüne geçilebileceğini savunuyor.

Göz Makyajı Temizliği, Göz Sağlığı ve Hijyen İçin Önemli İpuçları Göz Makyajı Temizliği, Göz Sağlığı ve Hijyen İçin Önemli İpuçları

Hamilelik döneminde hormonlarında etkisiyle birlikte dişetlerinin daha çabuk kanadığını bu sebeple de kadınların dişlerini fırçalamaktan kaçındığını paylaşan uzmanlar, bu nedenle bu dönemde aslında daha fazla özen gösterilmesini tavsiye ediyor.

Gebelik döneminde hem ağız hem de diş sağlığının korunabilmesi adına temizliğin aksatılmamasını, her yemekten sonra dişlerin fırçalanmasını ve diş ipi kullanma alışkanlığının geliştirilmesini tavsiye ediyor. Bunların yanı sıra dengeli beslenme programının da diş sağlığı için çok önemli olduğunu paylaşan uzmanlar, C ve B12 vitamini desteğinin ağız sağlığı için önemli olduğunu belirtiyor.

Gebelik döneminde anne karnındaki bebeğin diş sağlının düşünülmesi gerektiğini hatırlatmakta fayda var.