Gazze'de ABD destekli İsrail devleti dünyanın gözleri önünde kelimenin tam anlamıyla devlet terörü estiriyor. ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından başlayan gösteriler şiddetlenerek devam ediyor. İsrail ordusunun Filistinli sivillere gerçek mermiyle müdahalesinde bugün itibariyle 43 kişi hayatını kaybetti ve bin 700 kişi yaralandı.

ABD Başkanı Trump'ın tele konferans yoluyla katıldığı büyükelçilik törenine Başkan Trump'ın kızı Ivanka ve eşi Kushner katıldı. İsrailliler'in büyük destek ve sevinç gösterisiyle gerçekleştirilen tören sınırın Gazze tarafında ise tam anlamıyla katliama neden oldu.

Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor Moskova Acı İçinde, Ölü Sayısı Artıyor

SINIRA YAKLAŞANA GERÇEK MERMİYLE ATEŞ ETTİLER

43 Filistinli İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldü. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada da Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında düzenlenen gösterilerde şu ana kadar 448'i gerçek mermiyle olmak üzere, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle bin 700 üzerinde Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

İsrail ordusu Gazze sınırında toplanan Filistinli göstericilerin üzerine İnsansız Hava Araçlarıyla (İHA) göz yaşartıcı gaz atıyor.

Filistin Kurtuluş Örgütü, hayatını kaybedenlerin anısına genel grev ilan etti.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

ABD elçiliğinin açılış törenine ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner de katıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açılış töreninde bir video mesajı yayınlandı. Trump, ABD'nin Ortadoğu barışına 'tamamen kendini adadığını' belirtti. Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, "İsrail için büyük bir gün. Tebrikler" ifadelerini paylaştı.

Büyükelçiliğin taşındığı caddeye İsrail ve ABD bayraklarının yanı sıra "Siyon dostu Trump" ve "Trump İsrail'i büyük yaptı" yazılı billboardlar asıldı.

Öte yandan Washington'da 100 kadar Yahudi, "Genç Yahudiler, Trump'ın işgal elçiliğini reddediyor" ve "Herkes için, İsrailliler ve Filistinliler için itibar ve özgürlüğü destekliyoruz" sloganlarıyla bir yürüyüş düzenledi.