1. Yeni Görüntü Teknolojisi

Samsung, etkileyici bir ekran teknolojisi (Apple'ın iPhone X için sunduğu paneller dahil) için haklı bir üne sahipti, ancak Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus, daha önce gelen her şeyi geride bıraktı.

ET News, "Y-OCTA" (Youm On-Cell Touch AMOLED) teknolojisi ile piyasaya sürülen ilk akıllı telefonlar olacağını söyledi. Y-OCTA, Samsung'un dokunmatik sensörü, şirketin hem kalınlığını hem de ağırlığını önemli ölçüde azaltabilmesi için esnek OLED katmanına doğrudan yerleştirmesini sağlar. Ayrıca, ekranın kullanımda daha da duyarlı olmasını sağlama potansiyeline de sahiptir.

2. Dahili Minyatürleştirme

Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus da SLP (Substrate-Like PCB) anakartlarının tanıtımını görecek. SLP ilk olarak Apple tarafından iPhone X'de kullanılan ve Samsung'un kasa içerisinde daha fazla alan açmasını sağlayan bir devre minyatürü tekniğidir.

Daha büyük piller, SLP'nin bariz avantajı gibi görünüyor, ancak bu, Samsung'un telefonun maksimum kapasiteyi daha uzun süre kullanmasına olanak verecek daha iyi soğutma ve hava akışı için kullanıyor olabileceği görülüyor.

S8'in Ötesine Geçiyor

Yılın en çok beklenen akıllı telefonlarından biri olan Samsung Galaxy S9 ve kesinlikle geçen sene Galaxy S8'in bir adım ötesine geçiyor ve bir dizi yenilikçi özellik ile akıllı telefon meraklılarının beğenisine sunuluyor.

Galaxy S8'den daha küçük ve daha küçük ekran çerçevelerini ve 1440 x 2960 ekran çözünürlüğünü içeriyor, kullanıcılara daha önceki görüntüden daha net bir görüntü kalitesi sunan daha büyük bir ekran sunuyor.

Galaxy S9, parmak izi tarayıcının şimdi arka kameranın altında konumlandırıldığı, ancak tasarımın dışında büyük ölçüde S8 ile aynı olduğu için hafif bir yeniden tasarlamaya sahip.