Süper Lig'de zirve hesabı yapan Galatasaray, lider Başakşehir'İn puan kaybettiği hafta konuk olan Sivasspor deplasmanından eli boş döndü. Sivas deplasmanına çekinerek gelen sarı-kırmızılılarda Selçuk ve Belhanda maça yedek kulübesinde başlarken, 79'da Eren Derdiyok'un ayağından gelen gol maçı çevirmeye yetmedi ve liderlik fırsatı tepilmiş oldu.

Sivas'ta maça hızlı başlayan ev sahibi ekip henüz 13. dakikada skoru 1-0'a getirdi. Ndinga'nın kafa golüyle 1-0 öne geçen ev sahibi ekip ikinci yarıda kazanılan penaltı vuruşu ile skoru 2-0'a getirerek rahatladı. 57. dakikada topun başına geçen Kone, Muslera'yı avlarken, sarı-kırmızılı futbolcular hakem Fırat Aydınus'a tepki gösterdi.

Maçın son bölümlerine doğru baskısını arttıran Galatasaray, Eren ve Gomis'i aynı anda oyunda tutarken aranan gol 79'uncu dakikada geldi. Rodriguez'in soldan getirdiği topla ceza sahasında buluşan Eren, ilk vuruşunda golü bulamasa da devamında ağları sarsmayı başardı.

GALATASARAY BÜYÜK AVANTAJ KAYBETTİ

20. haftada Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir rakipleriyle berabera kalırken, Sivas'ta 3 puan bırakan Galatasaray büyük avantaj kaybetti. Galatasaray 41 puanda kaldı ve zirvede Başakşehir'in 2 puan gerisine düştü. Sarı-kırmızılılar bir sonraki maçını evinde Antalyaspor ile oynayacak.