Süper Lig'de 25. haftada sahasında Atiker Konyaspor'y ağırlayan Galatasaray, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı mücadeleyi maçın ikinci bölümünde bulduğu gollerle 2-1 galip bitirdi. Maçın henüz 3. dakikasında Moke'nin golüne engel olamayan sarı-kırmızılılar, 69'uncu dakikada Gomis ve 89'uncu dakikada Sinan Gümüş'ün ayağından bulduğu gollerle haftayı kayıpsız kapadı.

Medipol Başakşehir'in puan kaybettiği hafta mutlak galibiyet parolasıyla maça çıkan Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi moral depoladı. Hafta başında Sergen Yalçın'ın başına geçtiği Konyaspor'a karşı oldukça zorlanan sarı-kırmızılılar, bir de Gomis ile penaltıdan yararlanamadığı mücadeleyi 2-1 kazanarak lig ikincisiyle puan farkını korudu.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Maçın hemen başında misafir ekip Konyaspor Moke'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Sağ taraftan gelen ortada Donk ve Selçuk'un müdahale edemediği topu önünde bulan Moke, perdeyi açan isim oldu.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Galatasaray, Gomis ve Feghouli ile etkili olmaya çalıştı. Dakikalar 21'i gösterirken Konyaspor ceza alanında Selim'in topa elle müdahalesi sonucu hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Fransız oyuncu Gomis'in penaltı vuruşunu Serkan Kırıntılı çıkardı. İlk yarıda başka Mariano ve Donk'u çıkaran Terim, Sinan ve Linnes'i oyuna aldı.

İkinci yarına hızlı başlayan Galatasaray, Maicon ile Konyaspor ceza sahasında etkili oldu. Hava topuna iyi yükselen Brezilyalı oyuncunun şutu direkte patlarken, topu tamamlayan Gomis çerçeveyi bulamadı (45+3)

Ataklarını sıklaştıran Galatasaray Gomis'in kafasından berberlik golünü buldu. Sinan'ın kestiği ortaya iyi yükselen golcü isim topu ağlarla buluşturdu ve Galatasaray'ı oyunda tuttu (69.)

Galatasaray'da 40. dakikada sarı kart gören Mariano gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

GOL! Nagatomo'nun sol kanattan ortasına penaltı noktasının gerisinden gelişine voleyi vuran Sinan Gümüş, nefis bir gole imza attı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray zorlu mücadeleden 2-1 galip ayrılmayı başardı.