Türk Telekom Standumu'nda 46 bin seyircisinin önüne çıkan Galatasaray, geçtiğimiz hafta Başakşehir'e devrettiği liderlik koltuğunu geri aldı. Şampiyonluk mücadelesi veren iki ekibin karşılaştığı mücadele 2-0 sona ererken puanını 60'a yükselten Galatasaray liderlik Başakşehir ve Beşiktaş'ın 1 puan üzerinde zirveye oturdu.

Fatih Terim'in öğrencileri büyük seyirci desteğiyle çıktıkları mücadelede Mariano ve Adebayor'un kendi kalesine attığı golle 3 puana uzanırken, takımı adına öne çıkan isimler Mariano ve Jason Denayer oldu. Sağ tarafı çok iyi kullanan Mariano attığı şık golle 46 bin Galatasaraylı'yı adeta çılgına çevirirken, Maicon'un yerine forma giyen Denayer Galatasaray kariyerindeki en iyi maçlardan birini çıkardı.

İlk yarısı 0-0 sona eren mücadelede eski Galatasaraylı futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu sık sık hakemle karşı karşıya geldi. Sarı kart gören ikili, maçın yüksek gerilimine daha fazla dayanamayarak teknik direktör Avcı tarafından kenara çekildi.

GALATASARAY İKİNCİ YARIDA KENDİNİ BULDU

Maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Karşılıklı gelişen ataklar sonuçsuz kalırken maçın başında Başakşehir kalesini yoklayan Rodrigues, Volkan Babacan'ı geçemedi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray 60. dakikada Mariano'nun enfes golüyle öne geçti. Sağ taraftan getirdiği topu Başakşehir ceza sahası önünde sol ayakla kalene gönderen Brezilyalı uzun süre unutulmayacak bir gole imza attı.

Bu dakikadan sonra daha ofansif oynayan Başakşehir kanat ornagizasyonlarıyla gol aradı. Orta alanı güçlediren Terim, Fernando'nun yerine Tolga'ya şans tanıdı.

Maçın uzatma anlarına girilirken köşe vuruşu kazanan Galatasaray, Adebayor'un kendi kalesine attığı golle skoru 2-0'a getirdi ve altın değerinde 3 puan aldı.