Süper Lig'de iki ezeli rakibin karşı karşıya geldiğ mücadelede gülen taraf Galatasaray oldu. 50 bine yakın seyircisinin desteğiyle Beşiktaş'ı 2-0 yenen Galatasaray, bitime 3 hafta kala Beşiktaş'la arasındaki puan farkını 4'e çıkardı. Puanını 66'ya yükselten Fatih Terim'in öğrencileri bitime 3 hafta kala Başakşehir'in 1, Fenerbahçe'nin 3 puan önünde liderliğini sürdürdü.

TT Stadyumu'ndaki mücadeleye sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Maçın hemen ilk dakikasında etkili olan Galatasaray, Rodrigues'in ayağından mutlak bir golü değerlendiremedi.

Beşiktaş'ın ilk tehlikeli atağı ise 20. dakikada geldi. Galatasaray yarı alanında seken topu Denayer'den kurtaran Negredo bir anda Muslera ile karşı karşıya kaldı. Sol çaprazdan sol ayağıyla aşırtma bir vuruş çıkaran İspanyol golcü çerçeveyi tutturamadı ve top farklı şekilde auta çıktı.

NAGATOMO SOL ÇİZGİYİ İYİ KULLANDI

Galatasaray adına sahanın en iyilerinden Yuto Nagatomo'ydu. Sol çizgiyi iyi kullanan Japon oyuncu Beşiktaş ceza alanına girer girmez kale ağzındaki Fernando'yu gördü. Beşiktaş defansındaki kademe hatasını iyi değerlendiren Fernando 23. dakika skoru değiştiren isim oldu (1-0)

İlk yarı bu skorla biterken maçın ikinci yarısı karşılıklı ataklarla başladı. Beşiktaş'ta Negredo'nun yerine Lens oyuna girerken Galatasaray'da Mariano'nun yerine Linnes oyuna girdi. Norveçli oyuncu oyuna girer girmez etkisini gösterdi. Sağ taraftan topu iyi taşıyan Linnes rakipkerini bir bir geçerek Beşiktaş ceza alanı önüne geldi. Linnes'in ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Rodrigues sert ve düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı.

Kalan bölümde Beşiktaş, oyundan düştü ve istediği pozisyonları bulamadı. Golün moraliyle rahatlayan Sarı kırmızılılar ise son pasları kötü kullanınca önemli fırsatları kullanamadı ancak maçı 2-0 kazanmayı başardı.

Rakibini 3 yıl sonra mağlup eden Galatasaray, puanını 66'ya çıkardı ve liderliğini korudu. 2015'teki 2-0'lık Beşiktaş galibiyetinden bu yana ilk kez ezeli rakiplerinden birini yenmeyi başaran sarı kırmızılılar, ikinci yarıda sahasındaki tüm büyük maçları kazanmış oldu.

5 maç sonra derbi kaybeden Beşiktaş ise 62 puanda kaldı ve 4. sıraya geriledi.Siyah beyazılar böylece şampiyonluk yarışında çok ağır bir darbe almış oldu.