Galatasaray sezon açılışı ile birlikte takım oyuncuları özellikle motive anlamında büyük başarılara imza atarken Fenerbahçe ile beraberlik Trabzonspor mağlubiyeti derken birde üstüne Başakşehir eklenince Teknik direktör Tudor'un bir anda hedef haline gelmesine neden oldu.

Tudor 6 puan farkın kendilerine yettiğini belirtirken Vodafone Park'a kazanmaya gideceklerini söyledi. 39 yaşındaki çalıştırıcı bunu öğrencilerine ezberletiyor. Bu inanç ile sahada olacaklarını söyledi takım içindeki uyum en iyi biziz açıklamasını yapan teknik direktör Tudor taraftar desteğimizide yanımıza alarak galibiyet serisine devam edeceklerini söyledi.

Tudor, hiç derbi kazanamadı. Hırvat hoca, lider olmalarına rağmen sürekli eleştiriliyor. Tudor, Beşiktaş deplasmanında alacağı galibiyetle camiaya kendini ispat etmeyi de hedefliyor.

Tudor, Tolga'nın sakatlığında defansif hamleye gitmeyecek Kanatlarda Feghouli, Yasin ve Rodrigues'ten 2'si yer alacak. Başakşehir'e karşı 4-4-2 oynayan ancak kanatlarda Ndiaye ve Tolga'ya forma verdiği için hücumda zorlanan İgor Tudor, Beşiktaş maçında bu defansif hamlesinden vazgeçti. Hırvat çalıştırıcı, Beşiktaş'a karşı orjinal kanatları kullanacak. Cezası biten Sofiane Feghouli, formda Yasin ve Rodrigues'ten 2'si sahada olacak. Diğeri 'hamle oyuncusu' olacak.

Galatasaray Derbiyi kazanmayı kafasından çıkardı. Sarı kırmızılı takım en son 24 Mayıs 2015 yılında Beşiktaş'ı yenmişti.

Tudor, derbide alan savunması düşünüyor. Sadece sezonun flaş ismi Cenk Tosun yakın markajda olacak. Aslan'da teknik direktör İgor Tudor, Beşiktaş karşısında takımına alan savunması yaptıracak. Hırvat çalıştırıcıyı endişelendiren isim Cenk Tosun. Alan savunması sırasında Cenk'in gözden kaçması halinde formda yıldızın kendilerini kolay avlayacağını düşünen Tudor, Kartal'ın forvetine özel önlem alacak. Maicon'un savunmayı toparlayacağı, Serdar Aziz'in ise Cenk'ten sorumlu olması bekleniyor.

Cimbom'un forveti Bafetimbi Gomis bu sezon 13 gol, 3 asistle oynuyor. Avrupa'da oynayan Fransızlar arasında ondan daha iyisi yok. Gomis'i Fekir, Thauvin ve Lacazette takip ediyor .