Ankara deplasmanına lider gelen Galatasaray, Gençlerbirliği'ne 1-0 yenilerek şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Bu sezon deplasmanda yüzü gülmeyen Galatasaray, 90 dakikası 0-0 devam eden mücadelenin uzatma anlarında yıkıldı. 90+2'de gelen Gençlerbirliği atağına engel olamayan sarı-kırmızılar Alper Uludağ'ın kaydettiği golle sahadan 1-0 mağlup ayrılarak bu sezonki 7. mağlubiyetini aldı.

Geçtiğimiz hafta sahasında Trabzonspor'u yenen Galatasaray, oynadığı futbolla taraftarına büyük umut vermişti. Trabzonspor'a karşı kazanan kadrodan sadece 1 değişiklik yapan Terim, Fernandao'yu kadroya sürerek ideal 11'iyle sahaya çıktı. Kapanan Gençlerbirliği savunmasını pas oyunuyla aşamayan Terim'in öğrencileri yan toplarda da isabet sağlayamayınca skor üretmekte oldukça zorlandı.

27. haftada Malatyaspor'a 4-1 yenilen Gençlerbirliği ligden düşme korkusunu iyiden iyiye hissetmeye başlamıştı. Galatasaray'a karşı kadroda revizyona giden Ümit Özat, Uğur Çiftçi, Ahmet Oğuz, Skuletic, Scekic ve Khalili gibi as oyuncularına ilk 11'de forma vermedi. Alper Uludağ, Kamal Issah, Manu ve Deniz Yılmaz ile sakatlıktan dönen Jailton ve kart cezası biten Palitsevich'i Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya süren Özat, oyuncularının performansından oldukça memnun kaldı.

Bisikletin İzinde, Pedalların Ardındaki Tarih Bisikletin İzinde, Pedalların Ardındaki Tarih

BAŞAKŞEHİR MAÇI YA TAMAM YA DEVAM MAÇI OLACAK

Bu sonuçla Galatasaray 57 puanda kalan Galatasaray, liderliği Medipol Başakşehir'e kaptırdı. 30 puana yükselen Gençlerbirliği ise ligde kalma yolunda altın bir galibiyet aldı.