Futbolcunun formda olması, eğer forvet oyuncusu ise attığı gol sayısının çok olması, orta saha oyuncusu ise koşu mesafe durumu ve asist sayısı, kanat oyuncusu ise açtığı ortaların isabeti, defans oyuncusu ise savunmada yaptığı başarılı hamleler ve kaleci ise de yaptığı kurtarışlar transfer ücretlerinin yükselip düşmesi durumunda oldukça etkilidir.

Ayrıca bunların yanında futbolcunun saha dışındaki hayatı ve yaşı gibi unsurlarda transfer ücretini etkileyen nedenlerdendir.

Transferde Menajer Etkisi

Transferlerin pazarlık aşamasında en etkin isimler futbolcuların menajerleridir. Menajerler anlaşma sağladıkları futbolcuların transfer çalışmalarını yürüten kişilerdir. Ancak son zamanlarda daha çok ortaya çıkmıştır ki menajerler transfer fiyatlarını istedikleri fiyatlara çıkarabilmektedirler. Ayrıca bunun yanı sıra kendi paylarını da astronomik şekilde alabilmektedirler.

Bununla birlikte futbolcuların piyasası gözden düşmüş olsa bile iyi bir menajerlik ile hiç umulmadık takımlara transfer olabilmektedirler. Bu konuda da transfer konusu oldukça hareketli ve belirsiz sürprizlerle dolu olabilmektedir.

Bonservis Kriteri

Futbolcuların kendi aldıkları maaş ve anlaşma ücreti dışında bonservisleri transferde alınıp satılmalarında etkili olan rakamlardır. Bu rakamlar kulüpler arasında alınıp verilen ücrettir. Futbolcunun piyasadaki transfer ücreti bonservis rakamları ile ölçülmektedir. Futbolcu transferinde bonservis parasının uygun olup olmamasına göre transfer çalışmaları yürütülmektedir.

Bununla birlikte futbolda transfer ücretleri nasıl belirlenir? sorusuna cevap olarak futbolcunun baştan sona her özelliği ve son form durumu oldukça önemlidir.

Ayrıca önceden yaşadığı sakatlıklar ve bu sakatlıkların müzmin olup olmadığı da transfer ücretini doğrudan etkilemektedir. Bu yüzden transfer konusunda futbol kulüpleri transfer edeceği futbolcunun her detayına dikkat etmektedirler.