Bu nedenle folik asit ismini sıklıkla duyan birçok kişi folik asit neden önemli? sorusuna cevap arıyor. Özellikle gebelik döneminde kadınların folik asit almaları bebeklerin gelişimleri açısından büyük bir etkiye sahiptir.

Zolik asitin gebelik döneminde oldukça büyük bir etkiye sahip olması için gebelik dönemi öncesinde kullanılmaya başlanması öneriliyor. Folik asitin kullanılması gerekliliğini ortaya çıkaran bir başka önemli özellik ise bebeklerde meydana gelebilecek gelişim bozuklukların önüne geçmesidir. Yapılan araştırmalarda folik asit kullanımı ile birlikte erken doğum riskinin % 50 ile 70 arasında gerilediği ortaya çıkmıştır.

Folik Asitin Faydaları

Gebelik durumlarının olduğu zamanlarda bebeklerin gelişim süreçlerinde ya da bebeklerde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçilmesi konusunda folik asitin çok büyük faydaları söz konusudur. Özellikle alkol ve sigara kullanan anne adaylarında bebeklerin gelişim süresinde ve öncesinde folik asit kullanımı sigara ve alkol gibi alışkanlıkların oluşturmuş olduğu olumsuz etkiyi minimuma indirmesi bakımından oldukça önemlidir.

Folik asit aynı zamanda sinir tüpü oluşumunu hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağladığından bu durum bebeklerin gelişiminde oldukça büyük bir etkiye neden oluyor. Folik asit doğal gelişimin daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlaması açısından da oldukça önemlidir. Uzmanların yapmış oldukları açıklamalar ile folik asit kullanımı durumunda olumsuz etkenlerin % 70 oranında son bulacağı ya da tam anlamı ile biteceği bilgisini veriyorlar. Folik asitin B12 ve B6 ile birleştirilmesi ile birlikte kalp sorunları gibi önemli sorunların da önüne geçilmesi konusunda oldukça büyük faydaları söz konusudur.