Detoksun Uzun Vadeli Etkileri ve Yaşam Kalitesine Etkisi Detoksun Uzun Vadeli Etkileri ve Yaşam Kalitesine Etkisi

Bunun yanı sıra folik asit kullanımı ne zaman başlamalı? sorusu adına uzman doktorların da söylediği gibi anne adayları gebe kalmadan 6 ay kadar önce folik asit kullanımına başlamalı ve en çok da gebe kalındıktan sonra ilk 3 ay boyunca düzenli bir şekilde alınması gerekmektedir.

Hücre bölünmesi ile birlikte büyüme işlemleri kapsamında sağlıklı bir destek sağlayan folik asit, aynı zamanda DNA kapsamındaki hasarları büyük oranda giderilmesine olanak vermektedir.

Folik asit kullanımının önemi

Özellikle folik asit Nöral tüp defekti denilen anomali risklerini en aşağı indirmekte ve bu sayede gebelik döneminin düzenli ve sağlıklı bir şekilde geçmesini imkan vermektedir. Bu anomaliler ise beyin ile birlikte omurilik gelişim bozuklukları olarak ön plana çıkmaktadır.

Özellikle kötü bir beslenme şekli olan ve aynı zamanda asosyal bir yaşam içerisinde bulunan kişiler adına bu Nöral tüp defekti anomali riski ortaya çıkmaktadır. Bu anomaliler çok büyük bir ciddiyeti alınmalıdır çünkü bir geri dönüşü yoktur.

Bu tür durumlarda mutlaka gebelik sonlandırılarak çözüm üretilmektedir. O yüzden düzenli bir beslenme ve pozitif bakış açısı çok büyük bir önem arz etmektedir.

Folik asit önemi

Bu anomali risklerini en aşağı çeken folik asit için mutlaka ıspanak, brokoli veya daha birçok değişik yeşil sebze tüketilmesi büyük bir önem taşımaktadır.

Günlük olarak düzenli bir şekilde alınması gereken bu besin kaynakları gebelikten 6 ay önce başlanmalı ve gebelik süresi kapsamında özellikle İlk üç ay mutlaka sık ve düzenli bir biçimde alınmalıdır. Bu sayede Nöral tüp defekti genel anlamda çoğunluk ile ortaya çıkmaz.