Gaziantep Fıstık Hali'nde 500 milyon TL'lik vurgun yapan komisyoncu baba-oğulun, Halde çalışan çaycıyı bile dolandırdığı ortaya çıktı.

Gaziantep'in Nizip İlçesinde, 'Kar payı' vaadiyle 235 kişiden 500 milyon TL toplayarak kaçan fıstık komisyoncusu Muhsin Yaşar ve oğlu Necip Yaşar'a ulaşılamıyor.

ÇAYCIYI BİLE DOLANDIRDILAR

Baba oğulun dolandırdığı vatandaşlar arasında halin çaycısı Mehmet Kılıç'ın da olduğu ortaya çıktı. Çay satarak biriktirdiği parasını 'Belki üç beş kuruş kazanırım' diyerek kendilerine teslim ettiğini söyleyen Kılıç, daha önce de başka bir komisyoncunun oğlunun da piyasadan topladığı fıstıkların parasını vermeden kaçtığı söyledi.

BÜTÜN PARASINI KAYBETTİ

Kılıç, bu kişilerin kendilerine güven kazandırdığını belirterek, 'Bunların böyle bir şey yapacağı kimsenin aklına gelmedi. Burada pek çok kişi, birikimlerini tanıdık tüccarlar aracılığıyla fıstık alım satımında değerlendiriyordu. Tüm param gitti, ne yapacağımı bilemiyorum' dedi.

Dolandırılan vatandaşlar, Muhsin Yaşar'ın topladığı paraları diğer oğullarına vererek, İstanbul'da özel bir okula ortak olduğunu iddia ettiler.

Gaziantep'in Nizip İlçesindeki Fıstık Hali'nde komisyonculuk yapan Muhsin Yaşar ve oğlu Necip Yaşar, 'Fıstık ticareti yapacağız, kar payı vereceğiz' diyerek 235 kişiden kopladıkları yaklaşık 500 milyon lirayla birlikte sırra kadem bastı. Dolandırılanlar arasında büyük üreticilerin yanı sıra fıstık halinin hamalından çaycısına kadar farklı kesimlerden çok sayıda kişinin bulunduğu belirtildi.