Kervan 1915 için geri sayım devam ederken, sette yaşanan bir kaz senaryoda değişikliğe sebep oldu. Katırcı Salim karakterini canlandıran ünlü oyuncu Murat Han çekimler sırasında attan düşerek parmağını kırdı. Özel doktoru sete çağırılarak eli alçıya alınan oyuncu için senaryo yada yeni bir sahne eklendi.

ÖZEL EFEKTLERLE SAHNELER KURTARILDI

Yapım ekibi CGI teknolojisi kullanarak oyuncunun elindeki alçının dikkat çekmesini engellemeyi başarırken, Han'ın tüm sahnelerine uygulanan bu efektler yüzünden 100 Bin TL ekstra para harcandı.

Ünlü Çiftin Boşanma Kararı Magazin Dünyasını Salladı Ünlü Çiftin Boşanma Kararı Magazin Dünyasını Salladı

ERMENİ TEHCİRİNDE İNSAN ÖYKÜLERİ

Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan Ermeni tehcirini insan öyküleri eşliğinde beyazperdeye taşıyan tarihi dram filmi 'Kervan 1915', başrollerine Murat Han, Ayşe Akın, İbrahim Kendirci, İpek Tuzcuoğlu, Fatih Ayhan, Ali Kemal Yılmaz, ve Meriç Başaran gibi önemli isimleri yerleştiriyor. İsmail Güneş'in senaryosunu ve yönetmenliğini üstlendiği film, Katırcı Salim'in mücadeleler vererek, insanları kayıp vermeden gidecekleri yere ulaştırmak için elinden geleni yapmasını konu ediniyor.

TRAJEDİLERLE DOLU BİR YOLCULUK

1915 yılının Haziran ayında Giresun'un meydanında 200 kişiden oluşan bir kafile eşyaları ortada bekleşmektedir. Ermeni kadınlar ve çocuklardan oluşan bu kafileyi, göç ettirmek için bir ihale düzenlenmiştir ve Katırcı Salim, Murat'ın önüne geçerek bu işi üstlenir. Topluluk bir kervan şeklinde Halep'e doğru yola çıkar. Kafilede yer alan Hayganuş adında orta yaşlarını süren bir kadınsa geride eşini bıraktığı Karadeniz'in bir avuç suyunu yanında götürmek ister ve kızı Suzan'a emanet etmiştir.

Öte yandan savaş, göç yolunu tekinsizleştirmiştir, işleri daha da zora sokmuştur. Yol dağlara doğru gittikçe yükselir ve kafiledeki çocuklar, halime kadınlar sağlık sorunları yaşamaktadır. Üstüne bir de hava şartları sertleşir. Tüm bu depdebe içinde Suzan ve kafile sorumlusu Ahmet'in arasında beklenmedik bir kıvılcım yükselecektir. Kervan 1915 filmi 6 Ekimde vizyona girecek.