Benfica ile olan sözleşmesini uzatan Anderson Talisca'nın Beşiktaş ile olan kiralık sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Brezilyalı yıldızı 21 milyon euro bonservis bedeliyle satın alma önceliği bulunan Beşiktaş'ta yönetimden önemli isimlerin Başkan Orman'a yoğun baskı yaptığı öğrenildi.

Milliyet'te yer alan habere göre Brezilya Milli Takım'ına çağrılan yıldız ismin geleceğinin çok parlak olduğu ve ilerde Avrupa'nın en önemli isimlerinden biri haline gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Yönetimden bazı isimlerin Başkan Orman'a,'Hakkımızı kullanıp, bonservisini alalım. Avrupalı çok büyük bir kulüpten teklif gelir ve ayrılmak isterse, kendi şartlarımızla satabiliriz' dediği iddia ediliyor.

Cenk Tosun'un gönderilmesinin ardından Beşiktaş'ın gol yükünü çeken Talisca, her geen hafta performansını katlayarak Brezilya Milli Takım'ına kadar yükselmeyi başardı.

Sezon sonu iki yıllık kiralık sözleşmesi bitecek olan yıldız futbolcunun bonservisini 31 Mayıs tarihine kadar 21 milyon euro ödeyerek satın alma opsiyonu bulunan siyah-beyazlılar, Benfica ile masaya oturarak bu rakamı aşağı çekmeyi planlıyordu. Ancak Talisca'nın milli takımdan davet alması Portekiz kulübünün elini bir hayli güçlendirdi.

BENFİCA 21 MİLYON EURO'DAN AŞAĞI İNMEZ

Sezon başında Talisca'nın bonservisini almak için harekete geçmeyen yönetim o dönem indirim talep etme şansının olduğu Talisca'nın bonservisinde artık bu talebi dile getiremiyor. Değerini katlayan Talisca'yı 21 milyon Euro'ya kadroya katma şansı olan Başkan Orman'nın Benfica'ya 16-17 milyon euro önermesi bekleniyor.

Siyah-beyazlı yöneticilerin ise Talisca'nın bonservisiyle birlikte satın alınması için Başkan Orman'a yoğun baskı yaptıkları aktarıldı.