Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü yapan Zeki Güven, Eskişehir'de düzenlenen operasyonla yakalandı. 15 Temmuz'un ardından firari olarak aranan Zeki Güven, eşi eski hakim Sevda Güven ile birlikte bir AVM'nin otoparkında yakalandı.

Hakkında 'terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan arama emri bulunan firari Zeki Güven, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP'li milletvekillerine düzenlenen kaset kumpasının arkasındaki kişilerden biri olduğu belirtiliyor.

48 yaşındaki Zeki Güven, FETÖ'nün 'altın çocuklar' olarak adlandırdığı jenerasyonda yer alıyordu. Emniyet Teşkilatı'nda önemli görevlerde bulunan Zeki Güven'in eşi Sevda Güven de yargıda hakim olarak görev yapıyordu.

SİYASETİ SARSAN KASET KUMPASININ ARKASINDAKİ İSİM

Zeki Güven, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 zanlı hakkında hazırlanan ve Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamedeki sanıklar arasında yer alıyor.

Bu arada, Gülen cemaati lideri ve 15 Temmuz darbe girişiminin 1 numaralı firari sanığı Fetullah Gülen tarafından örgütün Emniyet üst düzey yapılanmasında gelecek vadeden kişiler arasında gördüğünden "Altın çocuklar" içinde bulunduğu bildirilen Zeki Güven'in, birçok usulsüz dinleme ve görüntüleme olayında önemli rol oynadığı, polise yakalanmamak için sürekli kılık ve yer değiştirdiği öğrenildi.