Mersin'den tekneyle kaçarak önceki gün Kıbrıs rum yönetimine sığınan FETÖ'cü subayın Rum istihbaratını memnun edecek şekilde 'İşbirliği' yaptığı ortaya çıktı. Deniz Kuvvetleri'ne mensup 30'lu yaşlardaki Türk subay, 31 metrelik Sanches adlı lüks bir yelkenliyle Larnaka yat limanına girdi ve ilk ifadesinde, 'Türk polisi, hakkımda arama kararı çıkartıp 29 Eylül'de evimde arama yaptı. Beni yakalarlarsa hapse atacaklar' dedi.

EŞİ KAZAKİSTAN UYRUKLU

Rum medyasına yansıyan 31 metre uzunluğundaki süper lüks yelkenli önceki gün saat 18.40'da hava kararmak üzereyken Larnaka yat limanına giriş yaptı. Sakin bir tavırla yelkenliden çıkan Türk subay ve Kazakistan uyruklu eşi, Rum Liman polisine giderek, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olduğunu ve Kıbrıs Rum yönetimine sığınma başvurusunda bulunmak üzere geldiğini söyledi.

GELDİĞİ LÜKS YELKENLİ RUMLARI ŞAŞIRTTI

Lüks bir yelkenliden Türk subayının çıkmasının şaşkınlığını yaşayan Rum liman polisi hemen alarma geçti. Dışişleri Bakanlığı ve Rum istihbaratına haber verdi. Rum polisi, yat limanı ve tekneyi güvenlik kordonuna aldı. Medyanın görüntü almasına izin vermeyen ve kimliğini gizli tutan Rum istihbaratı, Türk subay ve eşini hemen sorguya aldı. Türk subay, 'Deniz Kuvvetleri'nde subayım. Aslında ben FETÖ'cü değilim. Ancak 15 Temmuz darbe girişinden sonra yapılan soruşturmalarda adım FETÖ'cü subaylar listesine alınmış. 29 Eylül gecesi Türk polisi hakkımda tutuklama kararı çıkartarak evimde arama yaptı. Ben de Mersin'den eşimle birlikte kaçtım. Eğer Türkiye'de kalsaydım, tutuklanacak ve bir daha dışarı çıkamayacaktım. Siyasi sığınma hakkı istiyorum' dedi.

RUMLAR TÜRK SUBAYA OTURMA İZNİ VERECEK

Doğal Felaketler, Dünyanın Karşılaştığı Doğal Tehlikeler Nelerdir ? Doğal Felaketler, Dünyanın Karşılaştığı Doğal Tehlikeler Nelerdir ?

Rum istihbaratı, Türk subay ve eşine özel bir evde kalmaları teklifinde bulundu. Ancak Türk subay, teklifi reddederek, yat limanındaki teknesinde geceledi. Türk subay dün de Rum istihbaratına ifade verdi. Rum medyası, 'Yetkililer, Türk subayın işbirliğinden çok memnun' diye yazarken, Türk subay ve eşi, sivil polisler eşliğinde Larnaka sokaklarında bir süre dolaştı, ardından teknelerine döndü.

Rum Dışişleri Bakanlığı henüz Türk subay ve eşinin siyasi sığınma talebiyle ilgili karar almadı. Fileleftheros ve Alithia gazetelerine konuşan Rum diplomatik kaynaklar, 1974 öncesi Türkiye ile Kıbrıs arasında suçluları iade anlaşması bulunduğunu, ancak Türkiye'nin günümüzde Kıbrıs Rum yönetimini tanımaması sebebiyle resmi iade başvurusunda bulunmasının beklenmediğine dikkat çekiyor. Bu sebeple Türkiye'de arananların Kıbrıs Rum yönetimini tercih ettiği belirtiliyor.