Hukukta Ceza ve Cezanın Ölçülülüğü, Adaletin Temel İlkesi Nedir ? Hukukta Ceza ve Cezanın Ölçülülüğü, Adaletin Temel İlkesi Nedir ?

FBI, Kayıp ve İstismara Tabi Çocuklar Merkezi ile birlikte yürüttüğü operasyonda 84 çocuğu kurtardı ve çocukların cinsel ticaretine engel olmayı öngören, ülke çapında bir girişim kapsamında 120 şüpheli kaçakçı tutuklandı .

12 Ekim'den 15 Ekim'e kadar süren fuhuş ve reşit olmayan kurbanlarına odaklanan XI Operasyonu, bir yabancı haber bültenine göre Kanada, Birleşik Krallık, Tayland, Kamboçya ve Filipinler'de 55 FBI saha ajanı ve ortağının katılımıyla gerçekleşti.Tutuklamaların yarısı da Gürcistan'da meydana geldi.

Operasyon sırasında kurtarılan kurbanların tamamı devlet koruyucu hizmetlerinden ve FBI Kurban Hizmetleri Departmanından yardım alacak. Gerekirse, aynı zamanda tıbbi ve zihinsel sağlık danışma hizmeti verilecek.

FBI Direktörü Christopher Wray, "Bu operasyon sadece tacirleri sokaktan kaldırmak için değil," dedi. "Bu, kötüye kullanım kısır döngüsüne yakalanan genç kurbanlara yardım ve bir çıkış yolu önermemiz."