Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yine nefesleri kesti. Kadıköy'de oynanan derbi TT Stadı'ndaki gibi 0-0 berabere sona ererken derbinin son dakikaları nefes kesti. Maicon'un frikiki direkten dönerken, maçın uzatma anlarında Tolga Ciğerci'nin kaçırdığı müsait pozisyon Galatasaraylılar'a saç baş yoldurttu.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından konuşan Fatih Terim, Fenerbahçe deplasmanında alınan beraberliğin kendisi için önemli olduğunu söyledi. Maçın ardından oyuncularını tebrik eden Terim, "Bugün düşüncelerimizi sahaya yansıttığımız için memnunum. Defansif veya ofansif anlamda oyunu tercih ederbilirsiniz ama top çizgiyi geçmeyince yapacak bir şey yok." diyen Terim son dakikalarda kaçan gollere dikkat çekti.

LİDERİZ AMA 2 PUAN BIRAKTIK

Kadıköy'e lider olarak gelmenin kendilerine psikolojik üstünlük sağladığını belirten Terim,"3 puan alamadığı her yerde Galatasaray kaybetmiştir. Sonuçta lideriz. 2 puan bırakıyoruz. Burada bir teselli var. Rakiplerimizden biriyle aynı puanı kaybettik. Önde olmak psikolojik bir avantaj ama bizim için kayıptır" diye konuştu.

FERNANDO'NUN DURUMU

Uzun süren sakatlığının ardından Fenerbahçe derbisiyle ilk 11'e dönen Fernando, Josef ile girdiği pozisyonun ardından yerde kalarak oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. Fernando'yu kaybetmek istemediğini belirten Terim, "İnşallah önemli bir şey yoktur. Pas istasyonu olarak oyun zekası olarak, pası organize eden oyuncu olarak bizim için önemli yerde oluyor. Akılda olmayan bir değişiklikti. Onu değiştirmesek Yasin ya da Eren'i atabilirdik içeri. Sahadaki puan kaybını telafi edersiniz ama oyuncunun sağlığı daha önemli" şeklinde konuştu.