Facebook yaptığı açıklama ile sahtekarlığı gözler önüne serdi. Gün geçmiyor ki bir arkadaşımızın, akrabamızın Facebook sayfası çalınmasın…

Facebook yaptığı açıklama ile sahte profillerin yüzdelik olarak oranını açıkladı. Facebook'un açıklamasına göre var olan Facebook profillerinin %13'ü sahte profil. Açılan bu sahte profillerin neredeyse tamamı, gerçek facebook profillerinin kişisel bilgilerine erişmek için açılmış kötü niyetli hesaplar.

2 milyar kullanıcı hesabı olan Facebook'ta bu hesapların yaklaşık 270 milyonu sahte profillerden oluşuyor. Facebook, yeni bir algoritma ile kopyalanmış profillerin tespit edileceğini belirtti. Facebook yetkililer, otomatik olarak gerçekleşen bu tespit işlemi sonrasında oranı daha da düşürmeyi hedefliyor.

Facebook profinizdeki kişisel bilgilerinizi korumak için bazı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor.

-Tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık isteklerini kabul etmeyin.

-Facebook şifrenizi bilgisayarınızın tarayıcısından otomatik olarak kaydetmesine izin vermeyin. Çünkü kötü niyetli yazılımlar ile bilgisayarınızı ele geçiren internet korsanları, tarayıcınızda kayıtlı olan şifrelere erişim sağlayarak sizin facebook hesabınızı ele geçirebilir.

- Çocuklarınızın fotoğrafını koyarken dikkat edin. Çocuklarınızın fotoğraflarını koymanız ileride onun hoşuna gitmeyebilir. Örneğin Avusturyalı 18 yaşındaki kız, sürekli bebeklik ve çocukluk fotoğraflarını Facebook'tan paylaşan annesiyle babasının engellenmesi için mahkemeye başvurmuştu. Çocuğunuzun hoşuna gitmemesinden daha büyük tehlike ise pedofili. Uzmanlar sosyal medya üzerinden çocuklarınıza zarar verecek olan insanlara karşı mümkün olduğunca bu fotoğrafları azaltmanızı öneriyor.