Facebook'un mobil cihazlarda kullanımı kolaylaştırmak için hazırladığı Facebook uygulamasını telefonunuza yüklemek istediğinizde sizden 'mikrofona erişim' izni istiyor. Bir çok kişi de bu erişim iznine dikkat etmeden onay veriyor.

Bazı Facebook kullanıcıları ise öyle bir iddia ortaya atıyor ki, eğer bu gerçekse yer yerinden oynar. Facebook kullanıcıları ortam konuşmalarının facebook tarafından dinlendiğini ve konuşmalara göre facebookta önerilen reklamların karşısına çıktığını iddia ediyor.

Yani Facebook kullanıcıları bir yakınları ile köpek maması üzerine konuştuğunda, gün içerisinde ya da ertesi gün facebook'ta önerilen reklamlar bölümünde köpek maması çıktığını iddia ediyor.

Konuyla ilgili iddiada bulunanların sayısı her geçen gün artıyor. Bu iddiaları Facebook yalanlıyor olsa da Facebook kullanıcıları bu konuda Facebook'a güvenmediğini dile getiriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Facebook kullanıcısı; 'Telefonlarımızın bizi takip ettiğini düşünen benden başka birileri var mı? Örneğin, konuşmada söz ettiğim iki marka, şimdi Facebook hesabımdaki reklamda çıktı' diye yazdı.

Bir diğer Facebook kullanıcısı da, 'Eminim, Facebook bizi dinliyor. Bugün uygulamayı sildim, artık beni takip edemeyeceksiniz' yorumunda bulundu.

Yapay Zeka Destekli Dil Çeviri Sistemleri Nelerdir ? Yapay Zeka Destekli Dil Çeviri Sistemleri Nelerdir ?

Bir başka Facebook kullanıcısı, evde hiçbir zaman kedi beslemediğini belirterek, Facebook uygulamasının yüklü olduğu telefonunun yanındayken kedi yemlerinden bahsetmesinden bir gün sonra Facebook'ta önerilen reklamlar bölümünde kedi maması reklamı sunmaya başladığını anlatıyor.

Bir diğer kullanıcı da, 'Telefonumu İspanyolca yayın yapan radyonun yanına koyduktan sonra Facebook ve Instagram'da İspanyolca reklam çıkmaya başladı' diye anlattı.