Dünyaca ünlü sosyal medya platformu olan Facebook kullanıcılarının güvenliği için yeni birer projeyi hayata geçiriyor.

Facebook, hesap kurtarma seçenekleri olarak cep telefonu ve mail adresine gönderilen özel kod ve linkleri kullanıyordu. Facebook'ta şifresini unutan bir kişi, şifremi unuttum seçeneğini tıkladıktan sonra karşısına hangi yöntem ile hesabı doğrulamak istediği soruluyordu.

Kullanıcı birinci seçenek olan telefon ile kimlik doğrulama seçeneğini seçerse, daha önceden doğrulanmış olan cep telefonuna özel bir kod kısa mesaj olarak gönderiliyordu. Gelen bu kodu facebook sayfasında ilgili bölüme yazan kullanıcı hesabını doğrulamış oluyordu.

Ya da ikinci seçeceği seçen bir kullanıcı, daha önceden doğrulatmış olduğu mail adresine bir mail alıyor ve o mailin içerisindeki linke tıklayarak şifre sıfırlama sayfasına yönlendiriliyordu.

Kullanıcı karşısında duran 2 seçenekten birini seçiyor ve kimliğini doğruladıktan sonra yeni şifresini oluşturuyordu.

Şimdi ise facebook yeni bir hesap doğrulama özelliğini daha devreye sokmaya hazırlanıyor. Facebook kullanıcılarından yüz tanıma teknolojisini kullanarak kendi yüzlerini facebook'a taratacak. Daha sonraki süreçte şifresini unutan bir kullanıcının önüne 2 doğrulama seçeneği değil 3 doğrulama seçeneği gelecek. Yeni gelen 3. Doğrulama seçeneğini seçen kullanıcılar facebook'un özel yazılımına yüzlerini okutarak hesaplarını doğrulayabilecek.

Facebook şuan bu yeni özelliğini test aşamasına aldı. Yakın bir tarihte bu özelliğin tüm facebook kullanıcılarına açılması bekleniyor.