İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Küresel Giöç ve Görev Gücü Toplantısı'nda konuşan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, dünyada silah zoruyla yada can havliyle evini barkını bırakan yaklaşık 258 milyon göçmen yaşadığını söyledi.

1521182477_IMG_6324

TÜRKİYE GÖÇ KONUSUNDA GÜÇLÜ AKTÖR

Toplantıda, Kızılay-Kızılhaç dernekleri arasında göç alanında nasıl daha güçlü bir aktör olunabileceği ve göçle ilgili küresel koordinasyonu geliştirmek için Küresel Göç Çalışma Kolunun nasıl çalışabileceği tartışıldı.

DÜNYADA 41 BÜYÜK SAVAŞ SÜRÜYOR

depositphotos_148842609-stock-photo-woman-children-live-in-the

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, dünyada halen devam eden 41 savaş olduğunu belirterek, BM verilerine göre bu savaşlar ve güvenlik sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan insan sayısının 65.6 milyon'a ulaştığını belirtti.

HER DAKİKA 20 İNSAN MÜLTECİ OLUYOR

Dünyadaki göçmen nüfusu'nun bugün 268 milyona ulaştığının altını çizen Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık şunları söyledi: 'Dünyada her bir dakikada yirmi insan mülteci oluyor. Neyse ki artık etkili araçlarımız mevcut.

ULUSLARARASI KIRMIZI ŞEMSİYE

BM kuruluşlarının yanı sıra Kızılhaç ve Kızılay derneklerinden oluşan Kırmızı Ailemiz ve Hareketin daha büyük kısmını kapsayan Kırmızı Şemsiye altında IFRC ve İCRC var.'

GÖÇMENLERE VERİLECEK DESTEK ARTTIRILACAK

Geçen yıl Antalya'da düzenlenen İFRC Genel Kurul Toplantısında Küresel Göç Stratejisi ve bu stratejinin Yol haritasını kabul ettiklerini kaydeden Dr. Kınık, 'Savunmasızlığı azaltma, dayanıklılığı arttırma başlığı, koruma ve savunuculukr kavramlarını bütünleştirerek göçmenlerin dayanıklılığına verilecek desteği de kapsadığını göstermektedir. Kızılay olarak Türkiye'de aslında yapmakta olduğumuz şey budur' dedi.