Gün içerisinde çok fazla miktarda çay, kahve ve sigara tüketen kişilerin dişlerinde lekeler ve sararma meydana gelir. Dişlerinizi fırçalasanız bile bu lekeleri ve sararmaya geçirmek oldukça zordur. Diş tedavisi uygulanan merkezlerde kimyasal ürünler ile diş beyazlatma işlemi yapılıyor olsa da, bir çok kişi kimyasal madde kullanıldığı gerekçesiyle diş tedavisi uygulayan merkezlerde diş beyazlatma işlemini yaptırmıyor.

Bu haberimizde sizlere evde yapabileceğiniz özel bir karışım ile dişlerinizi nasıl beyazlatacağınızı anlatacağız.

Karbonat diş beyazlatma için oldukça etkili bir maddedir. Birkaç damla limon ile 1 çay kaşığı karbonatı bir fincanın içerisinde karıştırın. Karışım macun haline gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Elde edilen macunu diş fırçası yardımı ile dişlerinize sürün. Dişlerinizi 2 dakika boyunca hazırladığını karbonat ve limondan oluşan macun ile ovun. Lekelerin yoğun olduğu yerlere daha fazla uygulayın. Ancak 2 dakikadan fazla tutmamaya özen gösterin.

Hazırlamış olduğunuz macun ile dişlerinizi 2 dakika boyunca fırçaladıktan sonra ağzınızı temiz su ile güzelce çalkalayın.

Daha sonra her zaman kullandığınız diş macunu ile dişlerinizi fırçalayın. Bu işlemi 1 gün uyguladıktan sonra 1 gün ara verin ve sonraki gün tekrar uygulayın. 1 gün ara vererek toplamda 7 defa bu uygulamayı yaptıktan sonra dişlerinizi kontrol edin. Dişleriniz yeterince beyazladıysa uygulamayı bitirin. Dişleriniz yeterince beyazlamadıysa 1 hafta ara verin ve sonrasında aynı işlemi birer gün ara vererek 7 kere daha uygulayın. Sonrasında dişlerinizin bembeyaz olduğunu göreceksiniz.