Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi Terapistlerin Ruh Sağlığı Alanındaki Önemi ve Etkisi

Paket ve Ev Yapımı Yoğurt

Paket yoğurdu ile ev yapımı yoğurt arasında çok fark olmaktadır. İçinde bulundurduğu probiyotikler sayesinde evde mayalanan ve yapılan yoğurt daha sağlıklı olmaktadır.

Yoğurdun Verdiği Kazanımlar

İçindeki bulunan kalsiyum sayesinde diş ve kemik gelişiminde birinci derecede etkili olmaktadır. Olgun insanlarda da yaşlarının ilerlemesine bağlı olarak meydana gelen kemik erimesine karşı da önlem olarak yoğurt tüketilmesi faydalı gelmektedir. Paket yoğurtlara göre kalsiyum ve probiyotik oranı fazla olan evde mayalanarak yapılan yoğurtlar bağırsağı korumaktadır. Ayrıca bağırsak hareketlerini de düzenleyerek kabızlık, ishal gibi hastalıklara da mani olmaktadır.

Karın bölgesinde meydana gelen yağlanmayı sıfır oranında düşürmektedir. Yoğurt tüketenlerin tüketmeyenlere göre daha hızlı ve çok kilo verdiği de gözlemlenmektedir. Yüksek tansiyon sıkıntısını da ortadan kaldırmaktadır. Her gün bir kase yoğurt sayesinde tansiyonun düzenli bir şekilde olması sağlanmaktadır. Kaymaksız olarak tüketilen evde mayalanmış olan yoğurt kolesterole karşı da bire bir gelmektedir. Fazla yağın dışkı olarak dışarı düzenli bir şekilde atılmasını sağlamasından dolayı kolesterol riskini de ortadan kaldırmaktadır.

Yoğurt, ciltte oluşan sivilce ve buna benzer lekelerin geçmesinde önemli rol oynamaktadır. Kaslar yorulduğunda yoğurdun verdiği protein sayesinde kasların yorgunluğunu gidermektedir. Tatlı, şeker açısından pek sağlıklı olmamaktadır. Fakat bir kase yoğurt tatlı hissini gidermektedir. Protein, karbonhidrat ve yağ dengesi yoğurt sayesinde oluştuğu için şeker ihtiyacı da yoğurt sayesinde giderilmektedir.

Her öğünde bir kase yoğurt tüketimi vücudun fonksiyonlarının düzenli bir şekilde yerine gelmesi ve devamlılığının sağlanmasında faydalı olmaktadır. Hijyenik ve sağlıklı olan evde mayalanan yoğurtlar hem lezzet hem de sağlık açısından faydalı olmaktadır.