Esra Erol'da programında halkın sorunları ele alınarak kişilere çeşitli konularda yardım edilmeye başlandı. Bu anlamda Esra Erol'da programına çok sayıda insan başvuru yapıyor ve dertlerine çözüm arıyor.

Bu anlamda programa çok sayıda çocuk katılarak anne ve babasını arıyor. Aynı zamanda programa çok sayıda anne ve baba da katılarak evlatlık verdiği veya kendilerinden habersizce koparılan çocuklarını arıyor. Peki, Esra Erol' a gelen evlatlık çocukların hikayeleri nelerdir?

Evlatlık Çocukların Hikayeleri

Programa ilk olarak Reşit Olgun adında 30 yaşlarında bir adam katılarak kendisinin evlatlık olarak verildiğini ve gerçek ailesini aradığını söyleyerek programa katıldı. Ardından bu olayın devamı geldi ve programa çok sayıda aile başvuru yaptı.

Zaman geçtikçe anlaşıldı ki evlatlık verilme olaylarının bütün Türkiye'de yapılsa da özellikle Adana ilinde bulunan Amerikan üssü sayesinde doğum evinde doğan çocukların büyük bölümü ailelerine öldü denilerek Amerikalı askerlere satıldı.

Programa katılan pek çok aile çocuklarının kendilerinden çalındığını ileri sürünce Sağlık bakanlığı da devreye girerek soruşturma başlattı.

Amerika'ya Satılan Çocuklar

Adana'da 1980'li yıllarda doğan pek çok çocuğun el altından Amerikalı askerlere evlatlık olarak verildiği ortaya çıktı. Bu durumun kanıtı olarak programa katılan evlatlık olarak verilen 2 Amerikalı kız gerçek aileleri ile Esra Erol'da programında kucaklaştı.

Bunun dışında programa katılan seyirciler konu ile ilgili bildiklerini açıkladığı zaman İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerine de evlatlık olarak çok sayıda Türk çocuğun verildiği ortaya çıktı. Programda bu güne kadar çok sayıda aile evlatlarına kavuştu.

Evlatlık olarak verildiğini öğrenen pek çok çocuk yaşadıkları ülkelerden telefon ile programa katılarak evlatlık olarak verildiği ailelerinde yaşadıkları zorlukları anlattı.