Esnaflar için özel olarak üretilen ve 'TESK Kart' adı verilen proje hayata geçiyor. TESK Kart ile esnaflar hem iş yerleri için, hem de aileleri için indirimli alışverişten faydalanabilecek.

Esnaflara özel olarak üretilen TESK Kart, esnaflara yaptıkları alışverişlerde hem kolaylık sağlayacak, hem de indirim sağlayacak.

Tüm esnaflar talep etmesi halinde TESK Kart'a sahip olabilecek. TESK Kart sahibi esnaflar başta akaryakıt olmak üzere tüm alanlarda indirimli alışveriş yapabilecek.

Esnaf ve Sanatkarlar TESK Kart ile hem bireysel araçlarına, hem de şirket araçlarına indirimli akaryakıt ve indirimli oto lastik alabilecek.

Saat Endüstrisinin Öne Çıkan Ülkeleri ve Markaları Saat Endüstrisinin Öne Çıkan Ülkeleri ve Markaları

Esnaf ve Sanatkarların aileleri de TESK Kart ile yapacakları giyim ve konaklama gibi bir çok alanda indirimlerden faydalanabilecek.

Projeyle, esnafın kendi arasında yaptığı alışverişlerde de indirimlerden yararlanacak. Ülke genelinde bulunan 2 milyon esnaf ve sanatkar ve aileleri ile birlikte 10 milyonu aşkın kişinin bu karttan yararlanması hedefleniyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada; "Esnaf ve sanatkarlarımızın anlaşmalı iş yerlerinden yapacakları alışverişlerde onlara puan, indirim vb. avantajlar sağlaması öngörülen 'TESK Kart' artık hayata geçiyor. Yaklaşık 2 milyon esnaf ve sanatkarlarımız ve ailelerinin anlaşmalı üye iş yerlerinden yapacakları alışverişlerde kullanabilecekleri 'TESK Kart' ile esnaf ve sanatkarların iş yerlerine daha ucuz mal ve hizmet almasına imkan sağlanacak. Kartın dağıtımı sırasında esnaf ve sanatkarlarımızdan herhangi bir ücret alınmayacağı gibi, devam eden süreçte de kart aidatı bulunmuyor. Esnaf ve sanatkarlarımızın günlük hayatlarında kullandığı markalarla yaptığımız görüşmeler sonucunda, esnaf ve sanatkarlarımıza indirimler sağladık. Yolun henüz çok başındayız, her geçen gün platformumuza dahil edeceğimiz üye iş yerleri ile bu sistemi geliştireceğiz. İlerleyen süreçte esnaf ve sanatkarlarımız biriktirdikleri puanlar ile birbirlerinden de indirimli alışveriş yapabilecekler" dedi.