Cilt Rengine Uygun Tonlar

Aydınlatıcı ürünler cilde sağlıklı bir hava kazandırırken farklı renk tonları ile de çeşitliliği artmaktadır. Bu renkler kişilerin ten yapılarına göre doğru bir biçimde seçildiğinde cilde bambaşka bir enerji veriyor. Genellikle açık cilt tipine sahip olanlar için pembe renkler uygun olmaktadır. Peki esmerler için aydınlatıcı ürünler nasıl seçilmelidir? Esmer bir cilde sahip olanlar için en uygun aydınlatıcı çeşitleri arasında ilk sırayı altın tonları almaktadır. Özellikle daha koyu bir ton da cilt tipine sahip olanların elmacık kemiklerini öne çıkaran bu tonlar tam da esmerler için üretilmiştir.

Sıcak Tonlar Kullanın

Esmer ten yapısında olanların en çok tercih ettiği ve cildinde de oldukça şık duran sıcak tonlar yaz kış ışıldayan ve bronz bir görünüm elde etmek için en uygun tonlardır. Özellikle sıvı yani likit formda bulunan ve sedef ile ışıltı verilmiş aydınlatıcılar oldukça ideal ürünlerdendir.

Daha çok hafif yani doğal bir ışıltı kazanmak isteyen esmer için ise pudra formunda üretilmiş olan aydınlatıcı kullanması uygun olacaktır. Bu ürünleri doğru bir biçimde seçmek kadar doğru bir biçimde uygulamak da önemlidir. Aydınlatıcı kullanılırken özellikle burun üzerine ve alnın ortasına uygulamak gerekiyor. Bunun yanı sıra daha ışıltılı bir görünüm elde edebilmek için elmacık kemiklerinin ve dudakların üst kısmına da bu ürünler hafif bir biçimde kullanılabilir. Ayrıca tercihe göre çene ortası için de uygun ürünlerdir.