Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüten TSK'nin kent merkezine doğru ilerleyişi sürerken, kırsalda büyük kayıp veren terör örgütü YPG, hasım olduğu Esad rejimi ile anlaşma fırsatı buldu. Bir süredir görüşme halinde olan Esad rejimi ile terör örgütü YPG'nin sözde temsilcileri, anlaşmaya vararak rejim güçlerinin Afrin'e girişinin önünü açtı.

Reuters'ın servis ettiği habere göre terör örgütü YPG/PKK, ABD destekli yine kendi uzantısı olan Suriye Demokratik Güçleri ve Esad rejiminin desteğini arkasına aldı. Varılan anlaşma doğrultusunda Esad ve SDG'ye bağlı güçlerin bir iki gün içerisinde Afrin'e giriş yapması bekleniyor.

ESAD'A YAKIN KAYNAKLAR İDDİAYI DOĞRULADI

YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde kantonlar kurmaya başladığı dönem YPG'yi ve uzantılarını vatan haini ilan eden Esad rejimi, Türkiye'nin Afrin'e doğru ilerleyişini sürdürmesi üzerine taraf değiştirerek terör örgütünü desteklemeye başlamıştı.

Terör örgütü PKK/YPG kaynakları, Şam rejiminin sınır hattı boyunca konuşlanacağını söyledi. Suriye Devlet Başkanı Beşar
Esad'a yakınlığıyla bilinen Lübnan merkezli Al Masdar News sitesi de haberinde, hükümet güçlerinin yarın Afrin'e gireceği iddiasına yer verdi