Ermenistan'ın başkenti Erivan'da hükümet karşıtı protestolar yeniden başladı. Bugünkü gösterilerde ordu mensuplarınında sokağa inmesi üzerine Savunma Bakanlığı çok sert bir açıklama yayımladı.

TOPLANTILARI DURDURMA KARARI

Göstericiler, başkent Erivan'daki Puşkin, Tumanyan ve Parpetsi caddelerini kapatarak hükümet karşıtı sloganlar attı. Polis basın servisi, 'Ermenistan polisi ülkedeki durumu kontrol ediyor. İstenmeyen sonuçlardan kaçınmak için, yasa uygulayıcılar yasa dışı toplantıları durdurma ve kamu düzenini ihlal etmeme çağrısı yapıyor' şeklinde açıklama yaptı. Polis, 'Çocukların yasa dışı toplantılara ve gösterilere katılımı' konusunda endişelerini dile getirdi.

GÖSTERİCİLER YOLLARI KAPATIYOR

Ermenistan basınında çıkan haberlere göre, sabah saatlerinde Erivan'ın banliyölerinde de protestolar başladı. Göstericilerin yolları kapatmaya çalıştığı Ajapnyak bölgesinde gerginlikler yaşandığı bildirildi.

ASKERLERDE PROTESTOCULARA KATILDI

Öte yandan bugünkü gösterilere askerler de katıldı. Reuters'in son dakika olarak geçtiği fotoğraflarda ordu mensuplarının üniformaları içinde göstericilerle birlikte yürüdüğü görülüyor. Fotoğrafın yayılmasının ardından Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama geldi.

BAKANLIKTAN SERT AÇIKLAMA

Bakanlık, gösterilere katılan askerlere çok sert yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.

Ermenistan'ın başkenti Erivan ve diğer şehirlerde gösteriler 16 Nisan'da başlarken, ülkede gözaltına alınanların sayısı 200'ü aştı. Göstericiler, Başbakan Serj Sarkisyan'ın istifa etmesini istiyor.