Ankara kulisleri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrılarının ardından adeta alev aldı. Ana muhalefet ilk açıklamasında "hodri meydan" derken, AK Parti cephesinden ilk tepki "kurumlar gerekli çalışmayı yapacak" oldu.

Bahçeli'nin hemen ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan, meclis grup toplantısında erken seçim çağrılarına değinmedi. Hemen devamında gelen açıklamada Erdoğan'ın yarın Devlet Bahçeli'yi Beştepe'de ağırlayacağı açıklandı. Erken seçim konusunda "şimdilik" farklı görüşlere sahip oldukları ifade edilen Cumhur İttifakı taraflarının yarın saat 13.30'da gerçekleştirecekleri zirvenin ardından ortak açıklama yapması bekleniyor.

BAKANLAR KURULU DA YARINKİ GÖRÜŞMEYİ İŞARET ETTİ

Bozdağ, erken seçimle çağrısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin yarın saat 13.30'da toplanacağını ve nihai kararın bu toplantıdan sonra verileceğini söyledi. Bozdağ'ın bu açıklaması sonrası tüm gözler yarın ki Erdoğan - Bahçeli görüşmesine çevrildi.

Yarın MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile AK Parti Lideri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi 13.30'da bir araya gelecekler ve konuyu değerlendirecekler. Esasında bu konuya ilişkin gerekli değerlendirme ve açıklamalar, bu değerlendirmeden sonra yapılacaktır. Onun için yarın 13.30'u beklemenizi tavsiye ederim.