Hindistan'da meydana gelen olay duyanları şaşkına çevirdi. Hindistan'da bir aile yeni doğmuş bebeğini, erkek değil de kız doğduğu için hiç acımadan çöpe attı.

Bebeğin atıldığı çöpün yanından geçen Dheeraj Rathore isimli bir vatandaş bebeğin ağlama seslerini duydu. Sabahın erken saatlerinde çöp kutusundan gelen bebek ağlama sesini duyan Dheeraj Rathore, hemen çöp kutusunun içine baktı. Çöp kutusunun içine baktığından gördükleri kan donduracak cinstendi. Çöp kutusunun içinde bir poşetin içine konmuş halde bir bebek bulan Dheeraj Rathore, hemen bebeği poşetten çıkardı. Bebek adeta karıncaların istilasına uğramış haldeydi. Ayrıca bebeğin uzun süre aç bırakıldığı, açlıktan dolayı aşırı kilo kaybı yaşadığı gözlemlendi.

Bebeği çöp kutusunda poşetin içerisinde terk edilmiş şekilde bulan Dheeraj Rathore, hemen 2 arkadaşından yardım istedi. Arkadaşlarının yardımıyla buldukları küçük bebeğin vücudundaki pislikleri temizleyip, temiz bir beze sardılar. Bebeği temizleyen Dheeraj Rathore ve 2 arkadaşı, buldukları bebeği en yakın hastaneye götürdüler.

Hastaneye gelen polis ekipleri, bebeğin kız doğduğu için çöpe atıldığından şüphelendiklerini belirterek olayla ilgili soruşturma başlattılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan hastane yetkilileri ise bebeğin kendilerine getirildiğinde çok kötü durumda olduğunu ve bebeğin açlıktan dolayı zayıflayarak 1,5 kiloya kadar düştüğünü belirttiler.

Erkek çocukların, kız çocuklara tercih edilmesi durumu Hindistan'da çok sık karşılaşılıyor. Bazı eyaletlerde her 1000 erkek çocuğa karşın, 800'den daha az kız çocuk dünyaya geliyor. Bunun birçok sebebi var. Mesela kız çocuklar ailelerini terk ediyorlar veya özellikle evlilik sonrasında aileleriyle ilgilenebilecek kadar yakında olamayabiliyorlar. Ayrıca çeyiz de aile için büyük bir masraf olabiliyor. Aile işlerinde ve mülk paylaşımında potansiyel mirasçı olarak erkekler görülüyor. Ama cinsiyet eşitliği için devam eden çalışmalar bu bakış açısını değiştirmeye çalışıyor.