İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun memleketi Trabzon'da geçtiğimiz gün yaptığı konuşmasında kullandığı ifadeler, siyasi çevrederlde istifa edeceği şeklinde yorumlanmıştı. Afrika temasları öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Soylu'nun görevinin başında olduğunu belirtirken sosyal medya trollerine yüklendi.

Süleyman Soylu için "İstifa söz konusu değil" diyen Erdoğan, sosyal medya üzerinden Süleyman Soylu aleyhinde yorumlarda bulunan troll hesaplara ateş püskürdü. "an, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa edeceği iddiaları için: "İstifa söz konusu değil" dedi. Cumhurbaşkanı, "Ahlaksız troller tarafından yapılanlar bizi rahatsız etmektedir. Bakanın konuşmasındaki duygusallık şahsıyla alakalı olabilir. " diye konuşan Cumhurbaşkanı, "Türkiye'ye troller yönetmiyor." dedi.

Salih Müslim'in Prag'da gözaltına alınmasının ardından Türk yetkililerin Müslim'in iadesi için gerekli adımları attığını da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı,'Dışişleri ve Adalet Bakanlarımız bir yanlışa düşülmemesi için konuyu adım takip ediyor.' dedi.

SOSYAL MEDYA TROLLERİ BENİ RAHATSIZ EDİYOR

Sosyal medyada siyasiler hakkında ağza alınmayacak çirkin ifadeler kullanan troll hesaplara ateş püsküren Erdoğan, "ahlaksız" diye nitelendirdiği bu kullanıcıların kendisini rahatsız ettiğini söyledi. FETÖ bağlantılı olduğu tahmin edilen sosyal medya hesapları siyasiler hakkında aslı astarı olmayan iddialar öne sürerek kamuoyu yaratmayı ve algı operasyonu yapmayı hedeflemişlerdi.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL

"Değerli arkadaşlar bu söylenenler biraz belki ağır olacak ama ahlaksız troller tarafından yapılanlar bizi rahatsız etmektedir. Bakanın konuşmasındaki duygusallık şahsıyla alakalı olabilir. Ben de dün kendisi ile görüştüm Bu trollerin yapmış oldukları açıklama ile ilgili hiçbir şey, kabine değişikliği istifa asla söz konusu değil. Bu trol ahlaksızlıkları ülkemizin kendi içindeki birlikteliğini bozmaya yönelik atılan adımlardır. Türkiye'yi troller idare etmeyecek."