Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyaca ünlü iş adamı Elon Musk'u kabul etti. Musk'ın sahibi olduğu otomobil markası Tesla'nın piyasa değeri 51.4 milyar dolar,

tes1

DÜNYANIN EN BÜYÜK ELEKTİRİKLİ OTOMOBİL ŞİRKETİ

SpaceX şirketinin kurucusu ve elektrikli otomobil üreten Tesla şirketinin CEO'su Elon Musk'ın Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'de katıldı.

TÜRKİYE'NİN MİLLİ OTOMOBİLİNE ORTAK MI?

tes2

Dünyada elekrikli otomobil piyasasının en önemli üreticisi olan Tesla, dünya borsalarında her geçen gün kar artışında rekorlara imza atıyor. Ünlü Mucid Sırp asıllı Nikola Tesla'nın ismini taşıyan şirket elektrikli otomobillerin öncülüğü konusunda başarılarıyla tanınıyor.

SÜRPRİZ GELİŞME

Saat Endüstrisinin Öne Çıkan Ülkeleri ve Markaları Saat Endüstrisinin Öne Çıkan Ülkeleri ve Markaları

Yüksek voltajlı batarya teknolojisinin öncü ismi Tesla'nın, Cumlhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafıından müjdesi verilen milli otomobil projesine ortak olup olmayacağı ise beyinlerde soru işareti bırakıyor.

tes3

Teslanın böyle bir projede yer almasının olağanüstü verimli sonuçları olacağını ifade eden uzmanlar, Tesla, milli otomobil projesinde yer alırsa bu modelin dünya'ya açılma süreci hızlanır ve şirket en kısa zamanda zirve yapar şeklinde konuşuyorlar.

ORTAKLIK TÜRKİYE'NİN İTİBARINI ARTTIRIR

Sürpriz bir şekilde gelişen Beştepe toplantısının içeriği hakkında henüz basına bilgi verilmezken, toplantıda çıkacak kararların Türkiye'nin ticari itibarının artması konusunda önemli gelişmelere sebep olacağı ifade edilen konular arasında.

TESLA'NIN PİYASA DEĞERİ 51.4 MİLYAR LİRA

Musk'un sahip olduğu, otomobil markase Tesla'nın piyasa değeri 51.4 Milyar dolar. Musk'un bmir diğer şirketi SpaceX şirketinin değeri ise 21 milyar dolar.