Siyasi partilerin Salı günü gerçekleşen meclis grup toplantıları yine sert mesajlara ve karşılıklı ağır ifadelere sahne oldu. Toplantıların ilki, AK Parti Grubu'nda gerçekleşirken kürsüye çıkan isim hem parti genel başkanlığı hem de Cumhurbaşkanlığı ünvanlarını aynı anda taşıyan Erdoğan oldu.

Gündeminde Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı olan Erdoğan'ın hedefinde ise ana muhalefet partisi CHP ve genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. CHP'den gelen ÖSO eleştirilerine çok sert tepki gösteren Erdoğan, ÖSO için"Bizim Kurtuluş Savaşımızdaki Kuva-yi Milliye güçleri gibi bir oluşumdur" ifadesi kullandı.

CHP'nin ÖSO'nun radikal İslamcı gruplarla bağlantısı olduğu yönündeki iddiaları yanıtlayan Erdoğan, CHP'nin PYD'yi siyasi bir oluşum olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

"ÖSO TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL, VATANINI SAVUNAN MİLLİ BİR YAPIDIR"

AK Parti kürsüsünden CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu'nu çok sert ifadelerle eleştiren Erdoğan, "gaflet" dediği ÖSO eleştirileri için 'ÖSO'nun terör örgütü olmadığını, vatanlarını savunan her etnik kökenden insanın bulunduğu milli bir yapı olduğunu' söyledi.

ÖSO'nun terör örgütü olarak nitelendirileren TSK'nın onurunun zedelendiğini kaydeden Cumhurbaşkanı, Afrin'de elde edilen başarıda ÖSO birliklerinin de katkısı olduğunu söyledi.