Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İslam'ın ılımlısı ılımsızı olmaz. İslam tektir. Ya sen daha ılımlı İslam diyorsun. Bir bayana araba kullanmasına izin vermiyorsun. İslam'da buna mani bir hüküm var mı? Yok' dedi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman 'Ilımlı İslam'a döneceklerini açıklamıştı.

ERDOĞAN MUSK'U ÖRNEK GÖSTERDİ

Erdoğan, SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk ile yaptığı görüşmeyi de anlattı: ' Baktım çok heyecanlı, kendisinin vizyonunu, gayretini ağzından dinleme imkanım oldu. Gördüm ki her şey önce bir hayal ile başlıyor.

Hiç kimsenin hayallerini çalmasına, cesaretinizi hırpalanmasına sakın müsaade etmeyin. Elon'da bunu gördüm. Bir ara 'ben tükendim, bittim, para mara kalmadı bende. Ama yılmadı, azmettim, kapılar açıldı ve şuan ki duruma geldim' diyor.'

SENİN MYANMAR GİBİ BİR DERDİN VAR MI?

Erdoğan, kadın girişimcilere yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: ' Açık söylüyorum, çok da başarılı değiliz. Niye derseniz, ne yazık ki İslam dünyası aynı hedefe aynı şekilde kilitlenmiyor. İşte bir Myanmar'ı Arakan'ı yaşıyoruz. Acaba İslam dünyasının bütün ortakları burada aynı hissiyatı duyuyor mu? Duymuyor mu? Arakan'ı BM'de gündeme getirdik.

Bunu gündeme getiren iki devlet başkanı vardı. Müslüman kardeşlerin ölüyor umrunda değil. Bize geliyorlar, ' hanımefendiyi gönderdiniz, bu bir hareketlenme oldu' Ya tamam da siz ne yaptığınız onu söyleyin. Bir elin nesi var, iki elin sesi.

Eğer bu eller birbirleriyle tokuşmuyorsa netice almak mümkün değil. Biz petrol zengini değiliz. Ama olmasın, şu anda dünyada en az gelişmiş ülkelere yardımda bir numara Amerika, ikincisi ise biziz. Fakat milli gelire oranla baktığınız zaman birinci sırada Türkiye, iki Amerika, üç İngiltere.

ILIMLI İSLAM'IN PATENTİ BATI'YA AİT

Müslümanlar olarak ihmal ettiğimiz alanların başında kadınlarımız geliyor. İşte şimdi son zamanda yeniden bir şeyi tekrar köpürttüler. Ne o? 'Ilımlı İslam' Bu ifadenin patenti nereye ait? Batı'ya ait ya.

Şimdi belki o ifadeyi kullanan şahıs, yani bu bana aittir gibi de düşünüyor olabilir. Hayır sana ait değil. 15 yıl önce AB ülkelerini dolaşmaya başladığımda, Avrupa Parlamentosu'nda benden bir konuşma istemişlerdi, sorular başladı. Sorulan soruların başında 'Ilımlı İslam hakkında ne düşünüyorsun' Bana o zaman bunu söylemişlerdi.

İSLAMI ZAAFİYET ALTINA ALMA GAYRETİ

Hakan Fidan'dan, Süleymaniye Konusunda Uyarı Hakan Fidan'dan, Süleymaniye Konusunda Uyarı

Ben de kendilerine şunu söyledim ' İslam tekdir. Kimse İslam'ı çeşitlemeye veya İslam'a yakıştırmaya gitmek suretiyle, İslam'ı bir zaafiyetin içine sokmaya gayret etmesin' Bir müddet bununla muhatap oldum ama bundan sonra kesildi.

Ya şimdi ne oldu da yeniden bu üflendi? Mesele şu, İslam'ı zaafa düşürmek.

TÜRKİYE'YE BAKSINLAR

Dinimizi zaafa düşürmek. Ya sen daha ılımlı İslam diyorsun. Bir bayana araba kullanmasına izin vermiyorsun. İslam'da buna mani bir hüküm var mı? Yok.

Demek ki herhalde bundan sona yapacaklar. Şu ana kadar yok. Böyle bir anlayış olamaz. Bugün Türkiye'de hiç kimse inançlarından, hayat tarzlarından dolayı artık ötekileştirilmiyor.

Devletin tüm kurumlarında hanım kardeşlerimiz özgürce yer alıyor. Ama 15 yıl önce böyle değildi onu da söyleyeyim. Ben bu işin acısını çekmiş bir babayım. Ama sabır, sabır