Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de vatandaşlara seslendi. AK Parti ilk kongresi için kente gelen Erdoğan, kendisini karşılayan kalabalığa Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. TSK'nın Afrin'e girmesinin an meselesi olduğunu belirten Erdoğan,"Afrin'e girdik giriyoruz. Sizlere her an bu müjdeyi verebiliriz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 569 olduğunu da açıkladı.

ABD'YE TERÖRE DESTEK ELEŞTİRİSİ

Rex Tillerson'ın görevden alınmasının ardından Türkiye ile ABD arasında varılan Menbic mutabakatı büyük oranda rafa kalkmıştı. ABD yönetimini Mardin'den eleştiren Erdoğan,"Bunlara çok söyledik, 'Bak, yanlış yapıyorsunuz, hem teröre karşıyız diyorsunuz hem de teröristlerle beraber hareket ediyorsunuz. Bunun bedelini, faturasını ağır ödersiniz.' Nitekim öyle oldu. Paraları bol, paraları bol olduğu için 5 bin tır silah gönderiyor, 2 bin kargo uçakla silah gönderiyor. Ne oldu? Şimdi hepsini bulduk, hepsinin yerleri belli ve hepsini de tabii teröristler kaçıyor, biz topluyoruz." dedi.

AFRİN'DEN SONRAKİ HEDEF MENBİC

Terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin ve Menbic'te konuşlandığını belirten Erdoğan, Afrin'in terörden temizlenmesinin ardından sonraki hedefin Menbic olacağını bir kez daha yineledi.

Avrupa Parlamentosu (PM)'ndan çıkan Afrin'i terk eden çağrısına da sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "Efendilerine yalvarsalar da yakarsalar da Batı başkentlerini ağlama duvarlarına çevirseler de bunların inlerine girmeyi sürdüreceğiz."

"Devletimiz, hem sırtını emperyalistlere dayayan kiralık katillere hem de o kiralık katiller sürüsüne sırtını dayayan sözde siyasetçilere hak ettiği dersi vermiştir, verecektir. Anayasa, hukuk ve kanunlar çerçevesinde siyaset yapmak isteyenlere demokrasimizin imkanları sonuna kadar açıktır."